הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

עוגיות שוקולד נהדרות, מתאימות גם לאלו הנמנעים מקמח ומוצרי חלב – הן ללא קמח, חמאה וללא שומן, מתאימות לפסח ולכל עונה

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
מרפדים את התבנית הגדולה של התנור בנייר אפייה
מכינים קערית רחבה וקצת עמוקה ושופכים לתוכה חצי שקית אבקת סוכר

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות – להכניס לקערה חסינת מיקרו ולהמיס – בערך 20 שניות (תלוי בעצמת המיקרו) – יש להיזהר לא לחרוך את השוקולד כי אז מתקבלת יציקה שרופה, כאשר קוביות השוקולד כמעט נמסות, מוציאים מהמיקרו ומערבבים מייד בכף עץ עד אשר השוקולד נמס לגמרי.

3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

חצי כוס אבקת קקאו

כוס וחצי סוכר

כפית קורנפלור

חצי כוס פתיתי שוקולד

רבע כפית מלח

מקציפים את שלושת החלבונים  במיקסר יד, כשהחלבונים מתחילים להלבין ולקבל מרקם של קצף דליל, מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבלים עד אשר מתקבל קצף יציב, לבן ומבריק.
בקערה נפרדת מערבבים את אבקת הקקאו, כוס סוכר, קורנפלור ומלח.
מוסיפים את החומרים היבשים לקצף החלבונים וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים עוד דקה שתיים.
מוסיפים חצי כוס פתיתי שוקולד – העיסה תהיה כבדה וקשה לעירבול על כן מערבבים בכף עץ.

קורצים מהבצק חתיכות (קצת יותר קטנות מכדור פינג פונג) מגלגלים בכפות הידיים כך שתיווצר צורת כדור, טובלים את הכדור מכל צדדיו באבקת הסוכר ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של 2-3 ס”מ מכל כדור.

אופים 10 דקות, מוציאים מהתבנית בעזרת מרית ומצננים לכמרי
שומרים בקופסא אטומה

מתקבלות בערך 25 עוגיות

,ט

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה