הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

פודינג לימון – חמצמץ, חלקלק,  מרענן ומתאים גם לקינוח אחרי ארוחת החג הכבדה של פסח.
חוץ מיזה פודינג היא מילה מאד נעימה להגיד..

מתכון קליל ביותר להכנה:

3/4 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
2.5 כוסות חלב
ביצה אחת
חלמון אחד
2 כפיות גרידת לימון (גירדתי קליפה של לימון שלם)
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף חמאה

בסיר בינוני שמים את הסוכר והקורנפלור והחלב  ומערבבים היטב.
בקערה קטנה טורפים היטב את הביצה + החלמון. שמים את הסיר על הגז על להבה בינונית ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים כל הזמן בכף עץ עד אשר התערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע עם בועות גדולות – בערך 10 דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון, קליפת הלימון ואת כף החמאה ומערבבים היטב.
מסננים את התערובת דרך מסננת לכלי ומצננים במקרר לפחות 3-4 שעות.
להגשה – מחלקים לכוסות או קעריות קטנות, אפשר לקשט בתלולית קצפת ממותקת, פירות יער, גרגרי רימון, עלי לוונדר (בתמונה שמתי עלי מרווה וחמוציות)

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה