הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

שונאת אזני המן אבל עוגות פרג אוהבת, במיוחד בשילוב עם שוקולד.

אתמול ביליתי בחיפושים אחר עוגות םרג ושוקולד, מצאתי מתכונים מופלאים אבל כמעט כולם מכילים המון ביצים ועוד צריך להפריד אותן………

המתכון הזה הוא של ארז קומרובסקי – הוא הכין אותה בצורת עוגת שיש (שני צבעים) קיצרתי את ההכנה וחסכתי קערה לשטוף וערבבתי את הכל יחד.

וכך מכינים

200 ג חמאה רכה מאד + כוס סוכר – מערבלים במיקסר יד.
מוסיפים 3 ביצים ומערבלים עד שנטמעות בבלילה.
מוסיפים – כוס וחצי קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה + חצי כפית אבקת  סודה לשתייה  ומערבליםרק עד אשר העיסה אחידה.
ממיסים בסיר קטן או במיקרו 150 גרם שוקולד מריר ומוסיפים לעיסה.
מוסיפים 100 גרם פרג טחון (חובה להקפיד שיהיה טרי – אחרת טעמו מר ומעופש) + גביע שמנת חמוצה. ומערבלים שוב עד שהעיסה אחידה .
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ואופים בחום של 170 מעלות כ40-50 דקות.

כאשר העוגה מצטננת לחלוטין אפשר לצפות אותה בקרם שוקולד:
בסיר קטן שמים:
12 כפות אבקת קקאו
6 כפיות סוכר
12 כפיות חלב
מבשלים על האש עד שהכל אחיד, מסירים מהאש ומוסיפים 50 גרם חמאה, מערבבים במרץ עד שהחמאה נמסה ושופכים על העוגה.
אם הקרם קצת יבשושי אפשר עוד כף שתיים של חלב – לא לחשוש..

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה