הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

אוהבת את המטבח האיטלקי ואוהבת אוכל חמוץ – המתכון הזה  הוא שילוב של השניים וגם קל ביותר להכנה.

4-5 חזות עוף פרוסים דק – הכי קל לפרוס אותם כשהם קפואים למחצה או אפשר לבקש בקצבייה
קמח רגיל לקימוח
שמן זית לטיגון – בערך 3-4 כפות
3 שיני שום שמנמנות פרוסות
רבע כוס יין לבן
3-4 עלי מרווה טריים, (אם אין לא נורא)
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
מיץ לימון סחוט מחצי לימון עסיסי

מקמחים קלות את חזות העוף, מטגנים במחבת עם שמן זית חם עד אשר מלבינים/מזהיבים משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
מוסיפים את שני השום למחבת, קליפת הלימון המגוררת, מיץ לימון ואת היין הלבן, מערבבים עם כף עץ ומגרדים את תחתית המחבת .
נותנים לנוזלים לבעבע כ5 דקות עד שמצטצמים מעט, מוסיפים 20 גרם חמאה, מערבבים בכף עץ עד אשר היא נמסה, מוסיפים את עלי המרווה.
מחזירים את חזות העוף ומערבבים בעדינות בעזרת הכף כך שיתכסו עם הנוזלים.
מבשלים כ 3-4 דקות נוספות ומורידים לצלחת הגשה.
מומלץ להגיש  עם אורז לבן ליד או פסטה.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה