הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 74

עוקבים: 57

החל מיוני 2010

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :)

זה המתכון הקלאסי – ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד.

4-5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים גס
בצל אחד גדול מגורר
ביצה אחת
1/4 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

את תפוחי האדמה המגוררים סוחטים היטב מנוזלים ושמים בקערה, מוסיפים את הביצה, בצל קמח ותבלינים ומערבבים.
מחממים שמן (קנולה) במחבת, יוצרים כדורים שמנמנים בעזרת ידיים רטובות ופוחסים אותם לצורת קציצה שטוחה ומטגנים עד הזהבה/השחמה משני הצדדים.

*אפשר לגוון ולהוסיף גזר אחד מגורר או מעט פטרוזיליה קצוצה

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפוייה

עוגת גבינה שמזכירה מאד בטעמה את עוגות הגבינה שמגישים בארוחת הבקר בבתי המלון בארץ - אני מתה על העוגה הזו.. מי שנמנע מחמץ בפסח יכול להמיר את הקמח התופח בקמח תופח כשר...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה