הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת החלטתי לנסות.
קיבלתי מתכון של חצפורי במילוי גבינה מתוך הספר “מאכלים גרוזיניים” של שרה דבירי (דברשווילי) – ממש לא מסובך להכנה, הבצק ידידותי ביותר וגם פחדני שמרים יצליחו איתו.. באחריות.

לבצק:

400  גרם קמח רגיל (בערך 3 כוסות – ליתר דיוק 2.800 ג’)

כף שמרים יבשים
ביצה אחת
גביע יוגורט (השתמשתי בגביע שמנת כי לא היה לי יוגורט)
כפית סוכר
כפית מלח
25 גרם מרגרינה או שתי כפות שמן (מומלץ להשתמש בחמאה, אני השתמשתי בשמן)

בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים ויוצרים גומה במרכז.
בתוך הגומה שמים שמן (או חמאה), יוגורט, סוכר, מלח וביצה
מערבבים בעזרת הידיים או עם מיקסר כשתי דקות עד שהבצק אחיד.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
אצלי הוא לא ממש תפח ..
לשים אותו קצת בידיים ומחלקים ל4-5 כדורים
מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי  1 ס”מ (גודל של צלחת קטנה).

מלית גבינה
חפיסה אחת של גבינת חמד – השתמשתי בחמד כפרית – 16% שומן (420 גרם)
ביצה אחת
כף קמח
מפוררים את הגבינה לקערה, מוסיפי ביצה וקמח ומערבבים היטב

במרכז כל עיגול שמים בעזרת כף רבע מן המלית, מקפלים את הבצק למעין קירות שיסגרו על המלית אבל ישאירו את מרכז העיגול פתוח.
טורפים ביצה אחת + כף מים, מושחים את המאפה – בצק + מלית.
מניחים את המאפים על גבי תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ30 דקות.

* לא ניסיתי אבל חושבת שאפשר גם עם גבינה בולגרית.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפוייה

עוגת גבינה שמזכירה מאד בטעמה את עוגות הגבינה שמגישים בארוחת הבקר בבתי המלון בארץ - אני מתה על העוגה הזו.. מי שנמנע מחמץ בפסח יכול להמיר את הקמח התופח בקמח תופח כשר...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה