הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו”ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי הוא  כל כך קל להכנה,  הכנתי אותו היום בצהריים.. שתי קערות, אין לישות ואין התפתחות.

תירגמתי את המתכון כלשונו – הערותי עם *

שתיים ורבע כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2  כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
*1/2 כפית אבקת חרדל – לא היה לי – לא שמתי
60 גבינת פרמזאן מגוררת
1/4 כוס בצל ירוק פרוס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
*60 ג גבינת צ’דאר מגוררת (שמתי גבינה צהובה רגילה מגוררת)
* 1/2 כוס זיתים מגולענים חתוכים (לא שמתי כי לא הצלחתי לפתוח את הצנצנת…)
8 עגבניות מיובשות חתוכות
2 כפות טימין טרי או כף טימין מיובש
2 ביצים
2 כפות שמן זית
כוס ורבע ריוויון – אם אין ריוויון מכינים אותו כך -כוס חלב + כף חומץ יין לבן או כף מיץ לימון, מערבבים ונותנים לה לנוח 10 דקות

ולהכנה:

מרפדים בנייר אפייה או משמנים בנדיבות עם חמאה – תבנית מאורכת של אינגליש קייק (לא חד פעמית, הן קטנות מידי)

בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, פלפל שחור, עגבניות חתוכות, זיתים, גבינות, אבקת חרדל, טימין, בצל ירוק ופטרוזיליה ומערבבים.
יוצרים גומה.
בקערה נפרדת טורפים שתי ביצים, מוסיפים את הריוויון, שמן זית ומערבבים היטב.
שופכים את הבלילה לקמח, מערבבים היטב בכף עץ עד שהעיסה אחידה כולה.
שופכים את התערובת לתבנית אפייה, מושחים את פני הבלילה בחלבון מביצה אחת + כף מים. מפזרים מלמעלה עלעלי טימין טרי או מיובש ומלח ים גס.
אופים בחום של 180 מעלות כ40 דקות או עד שהלחם זהוב שחום.

הכי טעים כמובן כשטרי, אם נשאר עוטפים היטב בניילון ומקפיאים.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפוייה

עוגת גבינה שמזכירה מאד בטעמה את עוגות הגבינה שמגישים בארוחת הבקר בבתי המלון בארץ - אני מתה על העוגה הזו.. מי שנמנע מחמץ בפסח יכול להמיר את הקמח התופח בקמח תופח כשר...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה