הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

בשיטוטי בpinterest -אתר מאגרי התמונות הנפלא והבלתי נדלה,  מצאתי את המתכון  הבא בבלוג אפייה אמריקאי, הוא נקרא “לחם אמיש כפרי”, קל מאד להכנה ומאד טעים.

בקערה גדולה שמים:
4 כפות סוכר
2 כפות חמאה רכה (לא ידעתי איך למדוד אז שמתי 40 גרם..)
3 כפיות מלח
2 כפות שמרים יבשים
כוס וחצי מים חמים *
מערבבים בכף ונותנים לבלילה לעמוד כמה דקות כדי שהשמרים יתעוררו.
מוסיפים בהדרגה 5 כוסות קמח לבן (אפשר חצי לבן, חצי מלא – לא ניסיתי כי לא אוהבת קמח מלא :( ) לשים במיקסר עם וו לישה בין 8-10 דקות או ידנית (כמוני).
*הוספתי עוד כמחצית וקצת כוס מים כי בימים חמים הבצק שותה יותר נוזלים.
הבצק מעט דביק אבל נוח לעבודה.
מעבירים לקערה משומנ ומכסים בשקית ניילון לשעה בערך עד אשר הבצק מכפיל את ניפחו.
לאחר שתפח מחלקים לשני כדורים שווים, לשים מעט, יוצרים שני כדורים ומניחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים עוד כחצי שעה.
מורחים את שני כדורי הבצק בחלבון (זו לא טעות – חלבון) + כף מים
חורצים פסים בעזרת סכין חדה, מפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ.
מכניסים לתנור חם מאד – 200 מעלות ואופים כ30-40 דקות.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה