הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

פיתרון טעים לחלה מזדקנת ולא טרייה .. כלומר חלה שנקנתה ביום שישי ואחרי יומיים נשארת מיותמת ללא דרישה.

הכנתי עם פירות יער וחמוציות -

חצי חלה או יותר – כאמור עדיפות לחלה בת כמה ימים – פרוסה לפרוסות עבות וחתוכה לקוביות – לא צריכות להיות שוות בגודלן.
שמים את קוביות החלה בתבנית חסינת חום משומנת בנדיבות בחמאה
בקערית טורפים שתי ביצים (אם קטנות אז 3), 3/4 מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, שקיק סוכר וניל ו4 כפות סוכר לבן או חום.
שופכים את התערובת על החלה
מפזרים פירות יער (אפשר קפואים היישר מהמקפיא), חמוציות, צימוקים, שקדים, קוביות תפוחים, שזיפים מיובשים מגולענים, תאנים חצויות..
איזו קומבינציה שבא לכם.. הכל הולך
מפזרים כמה קוביות חמאה, מפזרים עוד קצת סוכר וקינמון ומכניסים לתנור חם ל40-50 דקות או עד שהעסק מזהיב.
ואם ממש מוכרחים להתנחם אפשר להגיש בצד עם שמנת חמוצה (כך הציע לי אחד מחברי)..

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה