הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

השבוע חל יום ההולדת של אבא ז”ל, נולד ב-6.6 ונפטר ב-12.12 (לפני חצי שנה). מוזר ואפילו קצת מצחיק  כי תמיד הוא אהב תאריכים עגולים והיה מוקסם מהם.
אבא שלי עבד כימאי כמעט כל חייו הבוגרים וכך ראינו את העולם מגיל שלושה חודשים, בהפלגה באניה, ככה  למדנו גיאוגרפיה, אסטרונומיה, היכרנו תרבויות, מאכלים ואנשים.

חשבתי להעלות פוסט לזיכרו ביום ההולדת עם מתכון לעוגה שהכי אהב – עוגת פרג אבל אני מתעבת עוגות פרג אז קבלו בבקשה מתכון לעוגת משמש (שגם אותה אהב).

עונת המשמש קצרה כל כך, בתחילת העונה המחירים כל כך גבוהים שאני מתקמצנת לקנות, כשהמחירים מתחילים לרדת העונה נגמרת.

עוגת משמש ושקדים (מתכון של איילת הירשמן)

100 גרם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים

2/3 כוס חלב

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח – אפשר גם קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

למשמשים:

10-12 משמשים בשלים, חצויים וללא הגלעינים

1/2 כוס שקדים טחונים גס

2 כפות סוכר

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה.  הכנתי אותה בתבנית אפייה עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ס”מ., אפשר גם בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל בינוני.

2. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח והמלח
4 . מוסיפים לקערת החמאה החמימה את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס קצת, מוסיפים פנימה את החלב ואת הביצים וטורפים במטרפה ידנית לקרם אחיד. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

5. יוצקים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה. מסדרים את חצאי המשמשים בשורות, כשהחלק החתוך למעלה. זורים מלמעלה את השקדים ואת הסוכר.

6. אופים 40-50 דקות בחום בינוני עד אשר העוגה מתייצבת ומזהיבה

ולכבוד אבא שמאד אהב מוסיקת קאנטרי ואת הסרטים של האחים כהן – מעלה שיר מתוך סרט שראינו יחד עשרות פעמים “אחי איפה אתה”

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה