הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

קלה מאד להכנה, אין צורך במיקסר וכמו מרבית עוגות הגבינה טעמה משתבח אחרי קירור של לילה במקרר.

לבסיס:
**160 ג פתי בר (אפשר בטעם וניל ואפשר בטעם שוקו) -
קניתי בסופר חבילה של 500 ג – אלו שמכילות שלושה טורים של ביסקויטים – טור אחד בערך 160 ג
בקיצור:
מרסקים טור אחד של פתי בר יחד עם 75 ג חמאה מומסת ושתי כפות סוכר לפירורים. אפשר לרסק במעבד המזון, אפשר בתוך שתי שקיות ניילון ולהכות בפטיש של השניצלים.
מרפדים תבנית עגולה מספר 26 בנייר אפייה, משטחים את הפירורים עם הידיים לשיכבה אחידה ומכניסים למקפיא ל10 דקות.
מוציאים מהמקפיא ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 10-15 דקות ומוציאים החוצה.

למלית:
בקערה גדולה – מערבבים בכף או במטרפה ידנית
גביע שמנת חמוצה
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
שתי כפות קמח
750 ג גבינה לבנה
גרידת לימון מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
שתי ביצים
מערבבים הכל לבלילה אחידה
שופכים לתבנית על גבי בסיס הביסקויטים ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 160-170 מעלות.
אופים עד אשר המלית יציבה.בערך 40 דקות (תלוי בתנור).
מוציאים מהתנור,  לא מכבים אותו מערבבים בקערית קטנה גביע שמנת חמוצה + שתי כפות סוכר + כפית תמצית וניל + גרידת לימון ממחצית הלימון שנותרה. מורחים על העוגה ומחזירים לתנור ל5 דקות נוספות של אפייה.
כשהעוגה מצטננת לחלוטין – מכניסים למקרר.
כאמור היא במיטבה ביום שלמחרת
בהגשה אפשר לפזר פירות יער או תות שדה חתוך.

** ב”מגה בעיר” יש מבצע עכשיו של פירות יער קפואים באיכות מצויינת – שתי אריזות ב20  ש”ח.

חג שבועות שמח וטעים

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה