הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

ביסקוטי קלים להכנה וללא גלוטן, מעולים לטבילה בספל תה או קפה

16/01/2019

ביסקוטי עם פירות יבשים בקלי קלוטי.
אין צורך להוציא את המיקסר מהארון, צריך רק קערה אחת ומטרפה אחת. המתכון מבוסס על המתכון של קרין גורן מ”על השולחן” עם שינויים קטנים שלי.

ביסקוטי על קרש

המתכון הוכן עם קמח ללא גלוטן.

שתי תבניות אינגליש קייק חד”פ מרופדות בנייר אפייה.

מחממים את תנור האפייה לחום של 175 מעלות.

מצרכים:
3 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
שקיק סוכר וניל או כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח נטול גלוטן או קמח רגיל (השתמשתי בקמח “תמי” קמח רב תכליתי ללא גלוטן)
שקיק אבקת אפייה
כוס וחצי תערובת פירות יבשים קצוצים (איזה שאוהבים)
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים או כל אגוזים אחרים שאוהבים (לא קלויים ומומלחים)

הכנה:
טורפים את הביצים עם כוס הסוכר במטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה – 2-3 דקות
מוסיפים את הקמח ומערבבים
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים

מחלקים את התערובת באופן שווה בין שתי התבניות, מיישרים את פני העוגה בעזרת מרית ואופים כ25 דקות עד שמתקבלת עוגה יציבה מעט זהובה.

מחכים שהעוגות יתקררו.
מרפדים את תבנית האפייה הגדולה של התנור בנייר אפייה.

פורסים בעזרת סכין חדה או סכין לחם את העוגות לפרוסות בעובי של 3-4 ס”מ ומסדרים אותן על גבי נייר האפייה.
מכניסים שוב לתנור ומנמיכים את החום ל170 מעלות.
אופים כ15-20 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום בהיר.

מוציאים מהתנור ורק כאשר העוגיות קרות לגמרי מכניסים לקופסא אטומה.

העוגיות אמורות לצאת קשות ומעולות לטבילה בספל תה או קפה.

ביסקוטי בקופסא

תה וביסקוטי

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה