הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

מנת הקינוח האהובה עלי ביקום ותמיד פחדתי להכין אותה
מסתבר שקלה מאד להכנה
המתכון מבוסס על מתכון שראיתי בתוכנית של נייג’לה לאוסון אהובתי

וככה מכינים
מחממים את התנורר לחום 180 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה הגדולה של התנור בנייר אפייה

בקערת המערבל עם קרס העירבול (זה שנראה כמו בלון) שמים שלושה חלבונים ומתחילים להקציף
כשקצף החלבונים מתחיל להראות כמו קצף אמבטיה דליל מתחילים להוסיף באיטיות כוס סוכר וממשיכים להקציף
כשמתחיל להיווצר קצף יציב ולבן מוסיפים כפית מיץ לימון וכף קורנפלור וממשיכים בהקצפה עד אשר מתקבל קצף לבן, יציב מאד ומבריק

מעבירים את תכולת הקערה למרכז תבנית האפייה ובעזרת מרית יוצרים עיגול, לא חייב להיות מדוייק אבל שיהיה עם נפח, שמנמן ולא דק מידי, אין צורך ליישר את פני העיגול ולהחליק אותו,
מכניסים את התבנית לתנור ומייד מורידים את הטמפ. ל150 מעלות
לאחר שעה של אפייה מכבים את התנור ונותנים לקלתית המרנג להתקרר בתוך התנור שעתיים נוספות

10 דקות לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה (חצי מיכל מספיק) אין צורך להמתיק אותה
בעזרת כף עורמים אותה על קלתית המרנג ומפזרים פירות חתוכים – מה שבא לכם

פבלובה

פבלובה

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה