הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

ריבועי שיבולת שועל, 10 דקות הכנה בקערה וכף אחת בלבד

אחרי מעבר דירה מהכפר לעיר כולל שלושה חתולים כפריים שנאלצו בעל כורחם להפוך לעירונים, סוף סוף הגעתי (כמעט) אל המנוחה והנחלה
ספלים חדשים ומזג אוויר אפרורי הם עילה טובה לאפייה

ריבועי שיבולת שועל וחמוציות – הכל בקערה אחת

לתחתית:
כוס ורבע קמח רגיל
כוס ורבע פתיתי שיבולת שועל
3/4 כוס סוכר
80 ג חמאה מומסת
חצי כפית קינמון
שתי כפיות מיץ לימון
לערבב בכף עד שהכל אחיד, לשטח בעזרת הידיים בתבנית מלבנית בינונית או עגולה מס 24 מרופדות בנייר אפייה

למילוי:
באותה קערה בה הוכנה התחתית:
גביע שמנת חמוצה או גביע יוגורט סמיך
1/4 כוס סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות חמוציות מיובשות
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס או שבבי שקדים
לערבב הכל, לפזר בעזרת מרית על גבי תערובת שיבולת השועל שבתבנית, להחליק את פני העיסה עם המרית ולאפות בחום של 175 מעלות כ45 דקות
יש לחכות עד שהמאפה מתקרר לגמרי ורק אז לחתוך לריבועים

המתכון נלקח מכאן עם שינויים זעירים: https://www.pinterest.com/pin/242631498654486617/
חיתוכיות שיבול שועל

time for tea

oatmeal barsספלי תה

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה