הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

מתכון שעבר גיור קל, במקום גבינת מסקרפונה השתמשתי בגבינה לבנה למריחה, עוגה קלה כל כך להכנה ונהדרת

מצרכים:
כוס קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
מעט מלח
1/4 כוס + כפית וחצי קורנפלור
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
כוס גבינת מסקרפונה (השתמשתי בגבינה לבנה למריחה של משק ביצרון אבל כל גבינה לבנה למריחה תתאים)
2 וחצי כפות שמן רגיל
3-4 אגסים – אגס אחד חתוך לקוביות והשאר לפרוסות דקות – אין צורך לקלף את הקליפה
2 כפות סוכר
אבקת סוכר לפידור
תבנית עגולה בקוטר 22/23 ס”מ מרופדת בנייר אפייה

הכנה:
בקערה אחת מערבלים בעזרת מיקסר ידני ביצים וסוכר עד שמתקבלת בלילה תפוחה, מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל עד שהבלילה חלקה, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב
בקערה שנייה מערבבים בכף עץ קמח, אבקת אפייה , קורנפלור, מלח ומוסיפים לבלילת הביצים מערבבים מעט עם כף עץ, מוסיפים את קוביות האגס ומערבבים רק עד אשר הקמח נטמע בתערובת
שופכים את העיסה לתבנית, מיישרים עם מרית את פני העיסה ומפזרים את פרוסות האגסים
מפזרים שתי כפות סוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 לאפייה של כ50 דקות
כשהעוגה מצטננת מפדרים באבקת סוכר
*ניתן להחליף את האגסים בתפוחי עץ

עוגת אגסים
עוגת אגסים2פרוסת אגסים

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה