הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

דקה לפני חג סוכות התכנסנו לסדנת אפייה והכרות עם הקמח החדש של בצק פריך מבית היוצר של שמרית.
יחודו של הקמח הוא שהוא מכיל שומן וכל שנותר הוא להוסיף נוזלים בהדרגה לערבב במזלג או במיקסר ותוך דקותיים (ממש כך!) נוצר בצק פריך נוח מאד לעבודה.
הקמח מגיע בשני “טעמים” לבצק פריך מלוח ולבצק פריך מתוק
בסדנא בניהולה של המנטורית האהובה עלי מאד – דנית סלומון התנסינו בשני סוגי הקמח ותחת ידינו העמלניות אפינו פאי במילוי ירקות, פאי בנופי (בננה וטופי) עוגיות פרג ולימון נהדרות, חיתוכיות תמרים שוקולד ואגוזים ושבלולי פסטו (מתכון שלהם בהמשך)

בהשראתה של דנית הכנתי עוגיות מלוחות

2 ורבע כוסות קמח שמרית לבצק פריך מלוח
5 כפות שמנת לבישול לעדיף אחוזי שומן גבוה (בשביל הטעם והגיזרה)
כפית אבקת חרדל
כף זרעוני קימל
חצי כוס גבינת פקורינו מגוררת – אפשר גם קשקבל או כל גבינה קשה צהובה אחרת
חצי כוס פתיתי פרמזן
ביצה אחת טרופה
מעט מלח ים גס לפיזור

את הבצק אפשר להכין במיקסר עומד עם וו הלישה, לטובת מי שאין לו וכך גם הכנתי, אפשר לערבב עם מזלג ולעבור ללישה ידנית, תוך דקותיים, אפילו פחות, נוצר בצק פריך

בקערה גדולה שמים את הקמח
מוסיפים את השמנת לבישול בהדרגה, כף אחר כף מערבבים במזלג עד שנוצרים פירורים ועוברים ללישה ידנית, תוך דקה בערך נוצר הבצק
מוסיפים את חומרי הטעם והתבלינים לשים לישה קצרה ויוצרים כדור בצק
עוטפים בניילון ומעבירים למקפיא לחצי שעה
מוציאים מהמקפיא
מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח קלות
יוצרים מלבן בעובי שווה
מושחים בביצה טרופה
מפזרים מלח ים אטלנטי או הימלאייה
בעזרת חותכן פיצה או סכין חד חותכים לפסים לאורך ולרוחב או קורצים לעוגיות עם חותכן עוגיות או כוס, מעבירים את נייר האפייה עם העוגיות עליו לתבנית האפייה הגדולה של התנור

אופים בחום של 175 מעלות עד שמזהיב
באמצע האפייה מומלץ לסובב את התבנית על מנת שהאפייה תהיה אחידה

* את הקמח ניתן להשיג בכל רשתות השיווק, מחירו 15 שקלים (כך לפחות ברשת שופרסל)
* הקמח עבר ניפוי ואין צורך לנפות בבית למי שחשוב לו
* ניתן להפוך את המאפה לפרווה או טבעוני – במקום שמנת לבישול משתמשים בשמנת פרווה או חלב/מי קוקוס
* אם לא השתמשתם בכל הקמח, יש לעטוף אותו בשקית ולשמור במקרר
* הקמח ניתן לי להתנסות

מרכיבים לעוגיות

שמרית בצק פירורי

הבצק מוכן ולמקפיאשמרית עוגיות 1שמרית עוגיות 1

שמרית

שבלולי פסטו (מתכון של דנית סלומון)

חצי כמות שקית קמח בצק פריך מלוח של שמרית (250 ג’)
5-7 כפות שמנת לבישול
80 ג ממרח פסטו איכותי
50 ג גבינת קשקבל מגוררת דק
25 ג גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות פירורי לחם רגילים או פנקו
מעט מלח (לא חובה)

בצק:
בקערה גדולה שמים את הקמח
מוסיפים את השמנת לבישול בהדרגה, כף אחר כף מערבבים במזלג עד שנוצרים פירורים ועוברים ללישה ידנית, תוך דקה בערך נוצר הבצק
על גבי נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה שמידותיו 22X32
מערבבים את הגבינות ופירורי הלחם
מורחים את הבצק בפסטו ומשאירים שוליים נקיים לאורך אחת הצלעות הארוכות, מפזרים את הגבינה
נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה
עוטפים את הרולדה בנייר ומעבירים למקפיא לחצי שעה
מוציאים מהמקפיא לאחר חצי שעה, פורסים לפרוסות בעובי 6-5 מ”מ משכיבים את הפרוסות על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כ30 דקות עד שמזהיבות

 

למתכונים נוספים לחצו כאן: http://bit.ly/2j7wxa3

 

 

גלגלי פסטו
קרדיט לצלמת גלית סבג

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה