הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

במקור מאפה שמרים בולגרי עם גבינת קשקבל, החלפתי לגבינה בולגרית והוספתי אורגנו טרי מהגינה, אפשר רוזמרין, זעתר,יבש או טרי
אפשר גם בלי…

לבצק:
בקערה גדולה (אם לישה ידנית) או במקיסר עומד ולחבר אליו את קרס הלישה:

4 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
ביצה אחת
4 כפות שמן רגיל
כוס וחצי מים (להוסיף בהדרגה, לא את הכל בבת אחת)

250 ג’ גבינה בולגרית
מעט גבינת קשקבל/פרמזן לזרייה
עשבי תיבול טריים
ביצה טרופה + חצי כפית מלח + כף מים

שמים את כל החומרים בקערה ומתחילים ללוש, את המים יש להוסיף בהדרגה, אם חשים שהבצק גמיש דיו ולא יבש אין צורך בכל הכמות, אני הוספתי כוס ורבע בלבד
לשים את הבצק עד שאחיד, הוא מעט דביק לכן מומלץ לשמן א הידיים במעט שמן
מושחים אותו במעט שמן או מרססים את שטחו העליון במעט ספריי שימון, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי
אחרי שתפח חובטים בו, לשים מעט ומשאירים אותו לתפיחה שנייה, נתתי לו 20 דקות.. לשים שוב
משמנים בשמן זית תבנית עגולה (26 אפשר גם 28 ) או אליפטית, משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות

חותכים את הגבינה לקוביות בגודל בינוני, תוחבים אותן בעזרת האצבעות אל תוך הבצק, מושחים בביצה הטרופה ומפזרים מלמעלה עלי אורגנו, זעתר או מחטי רוזמרין קצוצות
מפזרים מלמעלה גבינת קשקבל מגוררת או פרמזאן ואופים בחום של 180 מעלות בין 40-50 דקות

מאפה דמרים בולגרי

פרוזלאדה

פרוזלאדה פרוסה רוחב

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה