הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

עוגת גבינה שמזכירה מאד בטעמה את עוגות הגבינה שמגישים בארוחת הבקר בבתי המלון בארץ – אני מתה על העוגה הזו..

מי שנמנע מחמץ בפסח יכול להמיר את הקמח התופח בקמח תופח כשר לפסח.
בקערה גדולה מערבבים (לא צריך מיקסר-אפשר עם כף)
3 קופסאות גבינה לבנה (כל קופסה 250 ג’) אפשר בהחלט להשתמש ב5% שומן
4 חלמונים
שקיק סוכר וניל או כפית תמצית וניל
גביע שמנת חמוצה
50 ג חמאה מומסת
3 כפות קמח תופח
כף גרידת לימון

בקערה נפרדת מקציפים במיקסר 4 חלבונים יחד עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול עדינות לקערה עם הגבינה והחלמונים
מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה, שופכים את התערובת לתבנית ומפזרים חופן נדיב של צימוקים על פני הבלילה ובעזרת כף מטביעים אותם בתערובת.
אופים בחום של 170 מעלות כשעה – עד שהעוגה יציבה אך  עדיין רכה.
כמו כל עוגת גבינה – טעמה משתבח למחרת.

*מכיון ששונאת צימוקים – משתמשת בצימוקי אוכמניות זעירים או בחמוציות.
* על פי מתכון של בני סיידא
*הפעם קצת השתזפה בצד יתר על המידה כי ביליתי  בפייסבוק..:)

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה