הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

יותר מהכל, התוספת האהובה עלי היא תפוחי אדמה, בכל צורה ואופן הכנה
כאן במתכון הזה, הם פרוסים דק, עם חמאה, שמן זית שום ובזיליקום

6-7 תפוחי אדמה (תלוי בגודל התבנית בה רוצים לצלות אותם) רצוי שווים בגודלם, אדומים או חומים, לא משנה
20 ג חמאה לשימון התבנית
1/3 כוס שמן זית איכותי
3-4 שיני שום כתושות או שתי קוביות של שום דורות
חופו קטן עלי בזיליקום טרי קצוץ דק או קוביית בזיליקום של דורות
מלח ים אטלנטי (גם מלח שולחני זה בסדר)
פלפל שחור גרוס
כמה קוביות חמאה לפיזור על תפוחי האדמה
*אם אין בזיליקום אפשר להחליף בפטרוזיליה קצוצה, טימין, רוזמרין, מרווה..
משמנים היטב את תבנית בחמאה
מקרצפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך לקלוף
חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות, מסדרים את הפרוסות יפה בתבנית
מערבבים בקערית קטנה את שמן הזית, שום, בזיליקום מלח ופלפל
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה שבתבנית
מפזרים מעליהם כמה קוביות חמאה וצולים בתנור בחום גבוה 200-220 מעלות כ40-50 דקות או עד שמזהיבים-משחימים יפה
תפוחי אדמה תקריב 1

תפןחים במחבת

תפוחי אדמה צלוייםתפוחי אדמה לפני צלייה
תפוחי האדמה לפני צלייה

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה