הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

קציצות תפוחי אדמה וטונה, עסיסיות ורכות שגם ילדים בררנים אוהבים (מנסיון אישי)
המתכון הוא מתוך הספר “קציצות בקלי קלות” הנהדר של המנטורית שלנו-דנית סלומון ואני מפרסמת אותו כאן באישורה

מצרכים:
500 ג תפוחי אדמה
1 בצל קטן מגורר על החלק הגס של הפומפייה
2 קופסאות טונה משומרת מסוננות מנוזלים ומפוררות
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצות או שתי קוביות פטרוזיליה של דורות
1 כפית עלי שמיר טרי קצוץ או קוביית שמיר קפואה של דורות
1 ביצה טרופה
1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מלח
2 כפות קמח
שמן לטיגון

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שרכים אבל לא מושי, שוטפים במים קרים, מקלפים את הקליפה וכשמצטננים מגררים על פומפייה גסה, שמים בקערה
מוסיפים את הבצל המגורר, טונה, ביצה, לימון כבוש, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב לתערובת אחידה
מחממים שמן, עומק 1 ס”מ במחבת, נוטלים כף גדושה מתערובת הקציצות ומחליקים את פני הקציצה ביד, דוחפים בעדינות אל השמן החם ומשטחים קלות עם גב הכף את פני הקציצה
מטגנים 5 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג

קציצות תפוחי אדמה וטונהקציצות תפוא

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה