הבלוג של טליה ברשטיין

אַחֶרֶת כלבים, אנשים, אוכל, חורף ואף פוסט שמתחיל במילים " הרגע הזה ש..."

עדכונים:

פוסטים: 20

החל מאוקטובר 2017

טלאים דגים ושוורים חוגגים יום הולדת במסעדה תל אביבית עם אוכל נפלא. זזו לא חידה זיאולוגית אלא תיאור חגיגית הפתיחה של קרנבל יום ההולדת של האינדיאנית שלי

20/03/2019

 למה שוורים טלאים ודגיגים? ימי ההולדת של כולנו נחגגים באביב כך שמדובר בענייני אסטרולוגיה.

החיוך של האינדיאנים ממלא לי את הלב במיליוני פרפרים  כבר למעלה משניים וחצי עשורים ובאותו ערב האירו החיוכים שלהם את המסעדה כולה, את החבר שלה, את החברה שלו ואת האיש עם עיני האגמים ששלושתם הפכו לחלק אהוב ובלתי נפרד מהמשפחה.

אחרי כוס היין הראשונה ששתיתי נדמה היה לי שקופידון יושב על הבר, צופה בנו, ומרים שוט וודקה קפואה לכבוד חיציו שירה בהצלחה הישר אל הלבבות הנכונים.

“על כזה תבשיל אני יכול להתפנק כל ערב ולא ימאס לי” האינדיאני אמר ואחר כך טבל קרע לחמנייה ברוטב הקוקוס החריף והחזיר את הקערה למרכז השולחן. “נכון שבסוף הטבעוני הכי טעים?” האינדיאנית אמרה בקול מתוק שגרם לי להחליט להכין תבשיל דומה בבית.

פתאום נדמה היה לי ששתי דקירות קטנות ננעצו לי בגב. לא ממש דקירות אלא צמרמורת מרתיעה שמבט לא רצוי יכול לגרום.  אף אחד לא היה מאחורי באותו רגע אבל זמזום שקט מתוך כיס המעיל שהיה תלוי על משענת הכיסא ובישר על הודעת וואטסאפ, הסביר את התחושה הלא נוחה שהמשיכה לטייל לי על הגב. כבר מזמן סיכמנו כולנו שלא אוכלים עם המשפחה כשהטלפון על השולחן, זו אחת הסיבות לכך שלא הוצאתי את הטלפון לקרוא את ההודעה.

למחרת עם הקפה הראשון של הבוקר עקבתי אחרי צלו של ענן שבין השט בין העציצים על רצפת המרפסת. כשהמש נעלמה ואיתה צלו של הענן, פתחתי את ההודעה שעוררה בי צער וכעס בעת ובעונה אחת.

מכשפה אבל אחרת

את ההודעה שלח מי שהכיר אותי רק לאחרונה בפגישת עבודה ושמע מאחת המשתתפות שעד לפני מספר שנים עסקתי בלית ברירה בנוסף לכתיבה גם בייעוץ באמצעות תקשור. תקשור זו מילה שנמנעתי מלהשתמש בה מחמת מיאוס שנבע מסיבות רבות ולא רציתי להשתייך אל מי שעוסק בזה.

באותה פגישה שאל אותו בחור אם יוכל לשאול אותי שאלה. העמדתי פנים כאלו לשנינו מובן שמדובר בתוכן הפרויקט שנעבוד עליו יחד, אבל הוא בנשימה אחת סיפר לי על מצוקותיו . עניתי לו בשקט שאני לא מכשפה יותר.

“את לא נראית מכשפה” הוא ענה. לא הגבתי ולא אמרתי כלום על החנופה המגוחכת שהיתה שזורה בין המילים.

קראתי שוב את ההודעה שנשלחה אלי ערב קודם. אחר כך צלצלתי אליו והסברתי שגם אם הייתי עוסקת בתקשור לא יכולתי לעזור לו משום שהוא מחפש מגדת עתידות אני מעולם לא הייתי בעתיד ולא חזרתי מהעתיד כדי לספר מה יקרה .

“אני מאמינה שכבר דילגת בין יועצים וחיכית לשמוע את התשובות שהיו לך נוחות, אבל תראה, זה לא עזר ועכשיו אתה מחפש אותם ממני, כי לא לשם כך נועדה היכולת הזו” אמרתי לו.

“איך את יודעת” הוא שאל

“אני מכשפה” עניתי “אבל אחרת”.

באופן מפתיע השיחה עם אותו בחור העלימה את הצורך שלי להסתיר את מה שאני, ונדמה היה לי שעכשיו אני יודעת איך להשתמש ב’דבר הזה’ ששנים רבות ניסיתי להעלים מעצמי, ושגם עכשיו לא מתחשק לי לקרוא לו תקשור.

פיזית הרגשתי שהידיים שלי פנויות לאחר ששחררתי אותם מהאחיזה הדמיונית במחסום שהפריד בין העולם לבין היכולת לי. מאוחר יותר התרכזתי היטב כדי ‘לדעת’ יותר מכפי שלגיטימי לדעת והכנתי את תבשיל הטופו שיצא זהה לתבשיל שאכלנו ערב קודם במסעדה.

משהו נפלא עומד להתרחש (צילום: ט. ברשטיין)

למחרת בספונטניות לא אופיינית לוורקוהוליסטית פיניתי את היום מעבודה כדי לפגוש את האינדיאני ואת הכלבה שאימץ ימים ספורים קודם לכן. הוא ראה אותי מרחוק נופף והצביע על הכלבה שלמדה תוך יום לעצור לפני מעבר חצייה. “אתה לא תאמין למה שאני עומדת לספר לך” קראתי לעברו בזמן שהלכנו אחד לקראת השנייה. “מה יש לך לספר אמוש” האינדיאני שעובר אותי בראש וחצי התכופף לתת לי חיבוק והכלבה הג’ינגית התיישבה כאילו מאז ומעולם היתה שלו והוא שלה. “רציתי לספר לך ש…” אמרתי ועצרתי כשהבחנתי שעל הקיר שלידו עצרנו התנוסס גרפיטי מחוייך “משהו נפלא עומד להתרחש“.

“נראה לי שהקיר אמר את זה קודם” הצבעתי על הגרפיטי שגרם לשנינו להתגלגל מצחוק בשמש האביבית של תל אביב.

ועכשיו אם מתחשק לכם תבשיל מפנק שיגרום לאין סוף טעמים לרקוד לכם על הלשון, המתכון הזה הוא בשבילכם:

טופו -קוקוס-קארי (צילום: ט.ברשטיין)

 תבשיל טופו-קוקוס קארי שגורם לבטן למחוא כפיים ולבקש הדרן

מה צריך

1 בצל חתוך לאורכו לרצועות ברוחב ס”מ

3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות באורך 2 ס”מ

5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים וחתוכים גס ללא עלים

2 קופסאות לבבות דקל פרוסים

2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות

1 פלפל כתום חתוך לרצועות

1/3 פלפל ירוק חריף קצוץ .אם כמוני גם אתם אוהבים חריף ברמת מדורה, השתמשו בכל הפלפל

1 חבילת פטריות יער פרוסות לפרוסות עבות

1 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות כנ”ל

11/2 כוסות אפונה עדינה טרייה או קפואה

2 כפות נדיבות של משחת קארי ירוק

כפית עלי ליים קצוצים

כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ

5 שיני שום קצוצות

5 כפות רוטב הוי-סטיר טבעוני

2 חבילות טופו רך חתוך לקוביות בגודל סנטימטר

4 כפות רוטב סויה

מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן

1/12 קרטון חלב קוקוס, אני אוהבת להשתמש בקרטון הירוק

מה עושים:

במחבת עמוק או בווק מזהיבים קלות בשמן את הבצל הלבן והג’ינג’ר

מוסיפים פלפלים מתוקים וחריפים, סלרי, ליים ושום וממשיכים להזהיב חמש דקות

מוסיפים טופו, אפונה ולבבות דקל ומנמיכים את האש.

מוסיפים חלב קוקוס, משחת קארי, רוטב הוי-סטיר, מלח פלפל וסויה, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ 15 דקות.

את התבשיל המפנק הזה מגישים במסעדה עם לחמנייה רכה ביתית. וכדי לשחזר באופן מדוייק את הטעמים אפיתי לחמניות רכות שגרמו לבטן של כל מי שטבל אותן בתבשיל למחוא כפיים.

 רכות מפנקות ומתכון בפוסט הבא (צילום: ט.ברשטיין)

כמה דברים חשובים:

- הקפידו להשאיר את הירקות בשרניים ואל תאדו אותם לגמרי.

- ניסיון לבשל את האושר הזה עם קרם קוקוס יצא פחות מוצלח.

- זוכרים לחשוב מחשבות טובות בזמן הבישול, לפחות על מי שעומד לאכול את התבשיל? יופי, מובטח לכם שזה התבלין הכי טעים שיש

- המתכון ללחמניות הביתיות יהיה בפוסט הבא. אבל אם מתחשק לכם ללמוד ממקצוענית אמיתית איך לאפות לחמים, כדאי לכם להירשם לסדנאות הנפלאות של חברתי דורית. תוכלו למצוא אותה ממש כאן

- בעניין שוורים, טלאים דגיגים וכוכבים לי אין מושג בכל הקשור לאסטרולוגיה, אבל אם תפנו לאסטרולוג האלוף גיא מטרסו, מובטח לכם לפגוש אסטרולוג מחונן שהוא הרבה מעבר לאסטרולוג .

מוזמנים לעקוב אחרי:

בפייסבוק >> TalyaBershtein    >> אַחֶרֶת

ובאינסטגרם >> https://www.instagram.com/talya_berstein/

                 

עוד מהבלוג של טליה ברשטיין

תצוגה מקדימה

נו תמשיכי, היא אמרה בקולה המתכתי כשקצב הדיבור שלי האט

תמונות הגברים נעו כמו סרט אילם דרך זגוגית עין ימין אל הזגוגית השמאלית, ומשם המשיכו לשוט אל קצה מסגרת המשקפיים עד שנעלמו. "דברי כבר דידי" היא אמרה בחוסר סבלנות בזמן שהזדקפה מישיבתה הכפופה, והרימה את הראש, לא כדי להתבונן בי,...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

פלוגה ז' הישבע

דקות קודם לכן הם רקדו ושרו בקול החזק ביותר שיכלו להפיק מהגרון את שירי הגדוד שאליו שויכו לפני חודשיים ומאז פיתחו לא רק שרירים אדירים וגב משולש, אלא גם גאווה אל הגדוד ואל סמלו. הקולות של הילדים חיילים האלו הדהדו ברחבת הכותל...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בלי קמח: קרקרים ביתיים מהירים ממכרים

מתי בפעם האחרונה נשמתם נשימה עמוקה? נכון שעד שקראתם את המשפט הזה שכחתם לנשום עמוק ולמלא את הריאות בכל האוויר שהן יכולות להכיל? סביר להניח שאם אתם לא מורים ליוגה התשובה היא 'כן'. יכול להיות שלאחרונה גם שכחתם להתרגש...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה