הבלוג של טליה ברשטיין

אַחֶרֶת כלבים, אנשים, אוכל, חורף ואף פוסט שמתחיל במילים " הרגע הזה ש..."

עדכונים:

פוסטים: 21

החל מאוקטובר 2017

כול להיות שהפחד שלי ממצלמות התחיל בהרצליה של פעם כש”לימונציק” הצלם המיתולוגי אמר לי שהעיניים שלי נעלמות כשאני מחייכת, אבל בחברת חברות טובות, וצלמת ומאפרת שאוהבות את המקצוע ואוהבות אנשים, הצליחו להעלים את הפחד

03/03/2019

בבוקר היום האחרון של חודש פברואר טיילתי עם הכלבים בין שלוליות שהתמלאו במהלך הלילה, ופרחים שהתעלמו מהגשם והקור והרימו ראש כאילו רק לוח השנה מעניין אותם ולא מזג האוויר החורפי והסוער שאם רק היה אפשר הייתי מזמינה כזה בכל ימות השנה.

מטיילים בין שלוליות ופרחים שמתעלמים ממזג האוויר (צילום: ט. בשטיין)

מרגע שיצאתי מהבית נלחמתי בכל הכח ברצון לצלצל לחברותיי מוניקה ויאנה ולבטל את יום צילומי התדמית שנקבע לשעות הצהריים.

ולמה? מפני שאני לא אוהבת להצטלם עד כדי כך שבמהלך השנים פיתחתי מיומנויות אקרובטיות שמאפשרות לי להתחמק ממצלמות בכל סיטואציה, והמטרה האמיתית שעמדה מאחורי ההחלטה להצטרף ליום ההוא, היתה להיפרד מהפחד ממצלמה שמלווה אותי מאז שהייתי ילדה.

פאדג' טבעוני חלומי עשיר ומנחם (צילום: ט. ברשטיין)

בראוניז פאדג’ טבעוני ומנחם להפגת הפחד ממצלמות

הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו כדי להוריד את רמת המתח מהאתגר המוזר שהצבתי לעצמי היה משהו מתוק ומפוצץ בשוקולד שיגרום לבטן שלי למחוא כפיים מרוב שמחה ובראוניז פאדג’ נראה לי כמו כיוון טוב.

חזרתי הביתה, הכנתי לעצמי קפה ויצאתי לשוטט באינטרנט בחיפוש אחר מתכון טבעוני שיענה להגדרה, וכל זה כדי להיות מסוגלת להגיע לרמת השרון ולפתח יחסי אהבה עם האיפור של יאנה והמצלמה של מוניקה.

מרכיב מפתיע במתכונים מצא חן בעיני. מה שלא מצא חן בעיני היה שילוב שמן קוקוס, ושאר מרכיבים טבעוניים שלא עוברים את סף הטעם והבטן שלי, ומכיוון שכך החלטתי לאפות את הבראוניז שלי בדיוק כמו בראוניז שלא נועד לטבעונים, אלא שבמקום ביצים וחלב, אשתמש בשעועית שחורה, להלן הרכיב המפתיע וההגיוני ובמשקה סויה.

בזמן שיצירת הפאר היתה בתנור הספקתי לכתוב שלוש פעמים הודעה מתנצלת לחברותיי על כך שלא אגיע ליום הצילומים, שלוש פעמים למחוק אותה, ולארוז תיק קטן עם בגדים.

ארבעים  דקות מאוחר יותר יצא מהתנור בראוניז פאדג’ שנראה והריח כמו אחיו הלא טבעוני, אבל טעים שבעתיים.

אם שעועית יכולה להפוך לבראוניז פאדג’ אז הכל אפשרי, גם הסיכוי שארגיש בנוח בתוך עצמי מול המצלמה, זה מה שאמרתי לעצמי כשיצאתי לדרך.

להתראות פחד ממצלמות, שלום חברות

במרומי הקומה הרביעית של מבנה תעשייה מדליק ממוקם הסטודיו של מוניקה. נראה לי שאני לא הראשונה שנכנסה לשם וחשבה לעצמה שהייתה שמחה להישאר לגור בחלל השליו, המואר ומלא בהפתעות הזה.

מה היה שם? שש נשים עצמאיות שהכירו בקורס ‘דיגיטליות בעסקים’ והפכו לחברות קרובות וטובות, שוטים של אלכוהול משובח, מוזיקה מעולה, צלמת ומאפרת מקצועיות וסבלניות שאוהבות את המקצוע שלהם ואוהבות אנשים, וגם צחוק מתגלגל וריקודים והמון תמונות “פאפארצ’י” שצילמתי עם מצלמת הטלפון שלי כדי ללכוד רגעים מושלמים של חברות, שמחה ויופי.

מה לא היה שם? תוך פרק זמן קצר להפליא לא היה שם יותר פחד ממצלמות.

הניסים שקורים בסטודיו של מוניקה (צילום: ט. ברשטיין ומוניקה פיץ, איפור יאנה לוינגר)

בערב חזרתי הביתה עם מסת אנרגיה משוגעת ליוותה אותי בכל סוף השבוע, עם אגו יציב ושמח, עם תמונות ראשונות בהיסטוריה של עצמי שאני ממש ממש אוהבת, ועם החלטה שמעכשיו בכל שנה לקראת יום ההולדת שלי אני אשחזר יום צילום כזה עם חברות, באותו סטודיו, עם אותה צלמת אותה מאפרת ואולי גם עם אותן חברות.

פאדג’-בראוני-הטבעוני נגמר כבר באותו ערב ואוכליו הטילו ספק בטבעוניותו, ובעובדה שהוא מכיל שעועית, הוא היה כל כך טעים ורך ומלא בשוקולד שזכה לשם פאדג’ נחמה.

אם מתחשק לכם יום איפור וצילום עם חברות אצל יאנה ומוניקה, תוכלו למצוא פרטים נוספים ממש כאן וגם כאן

אם מתחשק לכם להכין בראוניז פאדג’ טבעוני ממכר ומפנק, המתכון הזה בשבילכם:

פאדג' בראוניז מפנק עשיר בשוקולד ומנחם (צילום: ט. ברשטיין)

בראוניז פאדג’ טבעוני

מה צריך:

2 קופסאות שימורים של שעועית שחורה (יש כאלו, על הקופסה תווית כחולה אדומה)

4 כפות ממרח שוקולד השחר פרווה

2 חבילות שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1/2 כוס סילאן

1 סוכר וניל

1/2 כוס מים

3 כפות קמח לבן או כוסמין

25 ג”ר מזולה לאפייה

1/2 כוס אגוזי פקאן שבורים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס פצפוצי שוקולד לבנים פרווה

מה עושים:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות בתכנית טורבו

שוטפים היטב את השעועית ומסננים

טוחנים לעיסה נוזלית שעועית ומים

במיקרו ממיסים שוקולד מריר, ממרח שוקולד, סילאן, מזולה וסוכר וניל

מוסיפים לעיסת השעועית, מוסיפים פקאנים, חמוציות ופצפוצי שוקולד לבן, מערבבים בזהירות. בשלב הזה העיסה נראית כמו עיסה של עוגה בחושה ולא טבעונית כלל.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים למשך כ 35 דקות

מצננים בתבנית לפחות שעתיים ורצוי יותר לפני החיתוך

דברים שחשוב לדעת

- העוגה יוצאת מהתנור רכה עם קרום אפוי וסדוק כמו בראוניז, בשלב הזה אי אפשר לחתוך אותה. אחרי שעתיים היא מתמצקת והמרקם שלה הופך לפאדג’י.

- העיסה טעימה עוד לפני האפיה , ראו הוזהרתם.

- אפשר לוותר על האגוזים, חמוציות  ושוקולד לבן, ולהחליף בשבבי שוקולד מריר.

- אפשר להחליף את הסילאן בחצי כוס סוכר.

- לא לשכוח לחשוב מחשבות שמחות כשאופים את הבראוניז, אתם כבר יודעים למה.

- אם אפיתם והיה לכם טעים שלחו תמונה ותשאירו ד”ש שאדע שהייתם פה.

.

עוד מהבלוג של טליה ברשטיין

תצוגה מקדימה

נו תמשיכי, היא אמרה בקולה המתכתי כשקצב הדיבור שלי האט

תמונות הגברים נעו כמו סרט אילם דרך זגוגית עין ימין אל הזגוגית השמאלית, ומשם המשיכו לשוט אל קצה מסגרת המשקפיים עד שנעלמו. "דברי כבר דידי" היא אמרה בחוסר סבלנות בזמן שהזדקפה מישיבתה הכפופה, והרימה את הראש, לא כדי להתבונן בי,...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

פלוגה ז' הישבע

דקות קודם לכן הם רקדו ושרו בקול החזק ביותר שיכלו להפיק מהגרון את שירי הגדוד שאליו שויכו לפני חודשיים ומאז פיתחו לא רק שרירים אדירים וגב משולש, אלא גם גאווה אל הגדוד ואל סמלו. הקולות של הילדים חיילים האלו הדהדו ברחבת הכותל...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בלי קמח: קרקרים ביתיים מהירים ממכרים

מתי בפעם האחרונה נשמתם נשימה עמוקה? נכון שעד שקראתם את המשפט הזה שכחתם לנשום עמוק ולמלא את הריאות בכל האוויר שהן יכולות להכיל? סביר להניח שאם אתם לא מורים ליוגה התשובה היא 'כן'. יכול להיות שלאחרונה גם שכחתם להתרגש...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה