הבלוג של טליה ברשטיין

אַחֶרֶת כלבים, אנשים, אוכל, חורף ואף פוסט שמתחיל במילים " הרגע הזה ש..."

עדכונים:

פוסטים: 20

החל מאוקטובר 2017

Life is what happens to you while you’re busy making other plans, ככה קרה כשעמדתי להכין עוגת עלי גפן, וככה גם הגיעה אלינו הכלבה המתוקה ביותר בתבל כולו

25/02/2019

הארוחות המשפחתיות שלנו נראית ונשמעת כאילו היינו משפחה איטלקית שמחה ורעשנית, אף על פי שהמוצא שלנו לוקט מלא מעט ארצות באירופה אבל מאיטליה אף סבא או סבתא לא הגיעו.

פאי רועים טבעוני (צילום: טליה.ב.)

הסמפוניה לכלי נביחה

קערות ותבניות עוברות מצד אחד של השולחן לצידו השני, כוסות יין נמזגות, צחוק מתגלגל של ילדים, צחוק מתגלגל של מי שהיו ילדים כשהעולם עוד היה צבוע בשחור לבן, וכל נקישה על הדלת רגע לפני שהיא נפתחת ומזרימה אל הבית אורחים  נוספים מלווה בסימפוניה לכלי נביחה כשהמנצחת בעלת קול הסופרן היא סופי.

סופי נכנסת לקטגורית הדברים הטובים שקורים בזמן שאנחנו עסוקים בלתכנן דבר אחר, כמו שכתב ג’ון לנון זכר צדיק לברכה.

תמונה של כלבה קשישה עם עיניים שחורות ועצובות היתה הדבר הראשון שראיתי בבוקר יום השואה לפני שנתיים בדף הפייסבוק של עמותת  SOS חיות כשפתחתי את המחשב וחיפשתי כלב שנוכל לשמש לו משפחה אומנת.

סופי היתה בת שלוש עשרה כשהמפלצת שגדל אותה מאז שהיתה גורה, קשר אותה לגדר של מתחם האימוץ בשרב האביבי הראשון של אותה שנה.  מתנדב שעבר שם במקרה מצא אותה מעולפת, מיובשת ומבוהלת והציל את חייה.

בלב שלי יש חדר שפינתו קרויה על שמה

 היתה לי הרגשה שאם לא אני, יעבור זמן רב עד שסופי תמצא את המשפחה שתבטיח לה שלעולם לא תנטוש אותה ושעד יומה האחרון תאהב אותה. ולמה? משום שלצערי ולצערם של הכלבים, יש עדיין מי שחושב שכלב צריך להיות גזעי ויפה כדי להיות ראוי להצטרף למשפחה וסופי לא רק שעונה לקריטריונים האלו, היא גם קשישה, חסרות לה שיניים, אלו שנשארו קיבלו כיוונים עצמאיים ולא לאן שהיו אמורות להיות והיא רזה וגמלונית.

אהבה ושמה סופי

לשמחתי גם האיש עם עיני האגמים שחוגג היום ממש יום הולדת (מזל טוב מוי לובימי) התאהב בה ממבט ראשון ובאותו ערב נסענו לאמץ את סופי שאתם בוודאי מנחשים על שום מה זה השם שבחרנו לה. ואם לא ניחשתם תחזרו לתחילת הפסקה.

ארתור וגולדה קיבלו אותה ברחרוח ידידותי.  מישו החתולה החליטה להתעלם מקיומה, וסופי שהגיעה מוזנחת ומבוהלת ופחדה אפילו לקבל ליטוף, למדה בהדרגה לבטוח בנו ונהנית מפינוקים ומתרופות לתחזוקת הלב כיאה לקשישה מפוארת. בעיני אין יפה ואצילית ממנה ובלב שלי יש חדר שפינתו קרויה על שמה.

פטריות או לא להיות פאי רועים טבעוניאם אין לחם נאכל עוגות גרסת הפאי הטבעוני

ביום שישי האחרון הייתי בטוחה שמשלל הפטריות שחיכו על קרש החיתוך אני אכין עוגת עלי גפן חמצמצה, אלא שמיד לאחר שהפטריות נחתכו ואודו עם בצל, וריח של חורף  מילא את הבית, גיליתי שאין עלי גפן בבית.

תפוחי אדמה לעומת זאת היו וגם המתינו בנימוס בסלסלה כדי להפוך למשהו טעים.

תוך כדי הכנת הפאי גיליתי בארון בקבוק של קרם דה קסיס והבטן שלי אמרה לי שהשילוב שלו עם פטריות ינצח את השילוב שלהן עם יין.

בקרוב תכנסו לתנור

בזמן שהפטריות הפכו לחברות נפש של בצל ושמן זית, בצד השני של המטבח תפחו חלות, ועל הכיריים בעבע רוטב סמיך וחריף והמתין בנימוס לקציצות חריימה טבעוניות שעוד מעט יפתחו איתו קשר סימביוטי.

קפצו רגע לראות את לונה

עכשיו ככה, לפני שתקראו איך מכינים פאי רועים טבעוני מעלף, קפצו רגע לדף של SOS ותראו את לונה היפה והחייכנית שמחפשת בית, אם תוכלו לאמץ אותה אל ליבכם ואל חייכם לא יהיו מאושרים מכם וממני, מבטיחה לכם ואם לא, אז בבקשה שתפו את הפוסט הזה בכל הכח עד שלונה תגיע לבית שיאהב אותה ויכבד אותה עד יומה האחרון.

 

לונה היפה (צילום: יח"ץ SOS)

פאי רועים טבעוני

מה צריך:

2 סלסלות פטריות שמפניון

1 סלסלה פטריות יער

3 פטריות פורטובלו שמנמנות

2 סלסלות של פטריות שימגי

כוס אפונה עדינה קפואה

2 בצלים

2 שיני שום

8 תפוחי אדמה בינוניים

2 קוביות בצל מטוגן קפוא

כף מזולה

רבע כוס קרם דה קסיס

שמן זית

מלח

פלפל

מה עושים:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

קוצצים פטריות ובצל ומזהיבים לפחות עשר דקות עם שמן זית במחבת רחבה.

מוסיפים אפונה, מלח, פלפל, שום וקרם דה קסיס וממשכים לאדות על אש קטנה חמש דקות נוספות.

משטחים את תערובת הפטריות- אפונה- קסיס בתבנית משומנת.

מבשלים תפוחי אדמה עד שיהפכו לרכים מאד, מסננים, מוסיפים בצל מטוגן, מלח פלפל וכף מזולה. והופכים אותם לפירה קרמי שלא תאמינו עד כמה הוא קרמי בעזרת בלנדר מוט.

על הסטאט אפ הזה חתומה האינדיאנית היפה שיצרה את הפלא הזה בבית בו היא מתגוררת עם שאהבה נפשה ועם פרדי, שהוא כלב בגוף של חתול, או החתול הראשון שיודע להביא כדור למשחק כאילו היה כלב ציד.

את הפירה הפלאי יוצקים במהירות על תערובת הפטריות משטחים ואופים למשך חצי שעה לפחות.

כמה דברים מאד חשובים:

1. אם שכבת הפירה משחימה מהר מדי כדאי להנמיך את חום התנור.

2. כדאי להכין את הפאי מספר שעות לפני הארוחה, או אפילו יום קודם כדי לתת לפירה ולפטריות להפוך לחברים ולהתנהג כמו פאי.

3. לא לשכוח לחשוב מחשבות שמחות בזמן הבישול, זה התיבול הכי מוצלח שאפשר להוסיף לאוכל.

4. מחקרים מוכיחים שילדים גדלים להיות בריאים יותר וחברותיים יותר אם בביתם היו בעלי חיים, ורצוי משני סוגים.

5. אני יודעת שכבר כתבתי, אבל מגיע לך שוב : יומולדת שמח אהבת חיי.

חלות מתוקות םה הכי אחי לארוחת שישי. ברקע על הריצפה הצעצועים של סופי ארתור וגולדה

עוד מהבלוג של טליה ברשטיין

תצוגה מקדימה

נו תמשיכי, היא אמרה בקולה המתכתי כשקצב הדיבור שלי האט

תמונות הגברים נעו כמו סרט אילם דרך זגוגית עין ימין אל הזגוגית השמאלית, ומשם המשיכו לשוט אל קצה מסגרת המשקפיים עד שנעלמו. "דברי כבר דידי" היא אמרה בחוסר סבלנות בזמן שהזדקפה מישיבתה הכפופה, והרימה את הראש, לא כדי להתבונן בי,...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

פלוגה ז' הישבע

דקות קודם לכן הם רקדו ושרו בקול החזק ביותר שיכלו להפיק מהגרון את שירי הגדוד שאליו שויכו לפני חודשיים ומאז פיתחו לא רק שרירים אדירים וגב משולש, אלא גם גאווה אל הגדוד ואל סמלו. הקולות של הילדים חיילים האלו הדהדו ברחבת הכותל...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בלי קמח: קרקרים ביתיים מהירים ממכרים

מתי בפעם האחרונה נשמתם נשימה עמוקה? נכון שעד שקראתם את המשפט הזה שכחתם לנשום עמוק ולמלא את הריאות בכל האוויר שהן יכולות להכיל? סביר להניח שאם אתם לא מורים ליוגה התשובה היא 'כן'. יכול להיות שלאחרונה גם שכחתם להתרגש...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה