הבלוג של טליה כהן אבוטבול

טליה עיצוב פנים ותאורה

טליה, 44 אמא לשלושה בנים, נשואה לשף מוכשר. מעצבת פנים מומחית לתאורה. בעלת משרד לתכנון ועיצוב פנים, דירות קבלן ודירות לשיפוץ. בעלת תצוגה לייצור ועיצוב גופי תאורה בשדותיו היפהפים של קיבוץ הראל. ליין של פריטים... +עוד

טליה, 44 אמא לשלושה בנים, נשואה לשף מוכשר. מעצבת פנים מומחית לתאורה. בעלת משרד לתכנון ועיצוב פנים, דירות קבלן ודירות לשיפוץ. בעלת תצוגה לייצור ועיצוב גופי תאורה בשדותיו היפהפים של קיבוץ הראל. ליין של פריטים לבית. הקולקציות של התאורה ופריטים לבית נמכרים גם בחנויות אונליין באתר מרמלדה מרקט טליה גופי תאורה טליה HOME ACCESSORIES

עדכונים:

פוסטים: 8

עוקבים: 5

החל מנובמבר 2017

דג מוסר ברוטב כוסברה, פטרוזיליה ושמן זית – קל ופשוט

29/08/2018

לבשל בבית שיש בו שף זה אתגר לא קל. עם השנים פיניתי בשמחה את מקומי ולקחתי תפקידים אחרים בבית. יום אחד הצהרתי “הבולונז, החמין והקובה שלי, יותר טעים משלך”

“חחחחחחחחחח” ענק נשמע בקולו של השף. “את רצינית ? “כן” אמרתי ואני מוכנה ללכת אתך עם זה ראש בראש. ( לא את לא מתכוונת , נראה לך ??? תגידי לו שאת צוחקת תוותרי לוחש לי קול ההיגיון) .

החברים מסביב בשולחן פתחו עיניים “בחייאת שחררי הוא קורע אותך.”

הלכתי עם זה עד הסוף. שלוש שבתות שלושה אתגרים. מי מבשל יותר טוב את המנות. הילדים, החברים, והשכנים הוזמנו לטעימה עיוורת.

הכנו שלטים, פינת הצבעה ועדכנו את “הקהל” מתי להגיע. התגרינו אחד בשני כל השבוע. סירים ומחבתות הועפו באוויר. הילדים התחילו להמר.

השף הסתובב כמו טווס לא ממש התרגש, ואני לא מוותרת. גם לא במחיר של השפלה (:

אתגר החמין היה ארוך. כל הלילה הייתי ערה, טיפלתי בסיר באהבה, השקיתי אותו וטיפחתי כמו שמטפלים בתינוק. הקולות הכריעו 1:0 לשף.

משפחה, חברים ושכנים הגיעו לטעום ולהצביע 1:0 לשף

משפחה, חברים ושכנים הגיעו לטעום ולהצביע 1:0 לשף

אתגר הקובה בשבת שבו התחרינו על הקובה ניהלתי שיחות סודיות עם אמא שלי. הייתי בטוחה שפה זה לגמרי שלי. הרי קובה זו מנה מהבית. גם שם הוא ניצח אותי ברוב מוחץ. 2:0 לשף.

הקובה- מנה מהבית. הייתי בטוחה שפה אני לוקחת אותו ובגדול

הקובה- מנה מהבית. הייתי בטוחה שפה אני לוקחת אותו ובגדול

הגיע אתגר הבולונז. זו מנה שאני מכינה המון לילדים באמצע השבוע. ידעתי שכאן זה הסיכוי האחרון שלי להציל את כבודי ואכן באתגר הזה ניצחתי.

נשמתי לרווחה. משהו אני יודעת להכין. (מודה ששמתי ים קטשופ שהפך את המנה למתוקה יותר ומה ילדים הכי אוהבים ? ) שלו היתה מנה לפנתיאון. באותו יום רוב המצביעים היו ילדים זה היה לטובתי.
הפסדתי בכבוד. 2:1

הבולונז - המרכיב הסודי שבזכותו ניצחתי

הבולונז – המרכיב הסודי שבזכותו ניצחתי

יום שישי הגיע, נכנסתי למטבח עוד לפני שכולם התעוררו. הכנתי מנה שהיא רק שלי.
בלי תחרות. לבשל באהבה לאנשים שאני הכי אוהבת.

מתחילה לבשל

מתחילה לבשל.  צילום וסטיילינג : טליה כהן אבוטבול

דגים. דגים אני תמיד אוהבת. גם כשמזמינים מנה עיקרית במסעדה זו המנה המועדפת עליי יותר מבשר.

אני אמיצה מספיק להציג בפניכם מתכון קל ופשוט שאין לי ספק שתנצחו אתו כל ארוחה. אני את שלי בענייני תחרויות כבר עשיתי.

דג מוסר ברוטב כוסברה, פטרוזיליה ושמן זית – קל ופשוט. אם אני הצלחתי גם אתם יכולים ואגב מתאים גם לשולחן החג.

המחבת חמה - מחבת עם שמן זית , שום, פטרוזיליה וכוסברה - על האש

המחבת חמה – מחבת עם שמן זית , שום, פטרוזיליה וכוסברה – על האש

 

שלב שני - כל המרכיבים הופכים לרוטב - לערבב כל הזמן בעדינות

שלב שני – כל המרכיבים הופכים לרוטב – לערבב כל הזמן בעדינות

 

שלב שלישי - הנחת הדג להתבשל בתוך הרוטב

שלב שלישי – הנחת הדג להתבשל בתוך הרוטב

 

שלב שלישי - הנחת הדג להתבשל בתוך הרוטב

שלב רביעי – קילוף העור

 

שלב חמישי , לעטוף את הדג ברוטב ולתת לו להתבשל

שלב חמישי , לעטוף את הדג ברוטב ולתת לו להתבשל

 

למנת צד - שרי ופטריות מוקפצות בשום

למנת צד – שרי ופטריות מוקפצות בשום

 

להקפיץ יחד עם השום ושמן זית עד שהם מוזהבים

להקפיץ יחד עם השום ושמן זית עד שהם מוזהבים

 

הריח בבית מתחיל להעיר את כולם

הריח בבית מתחיל להעיר את כולם

 

הצילחות - המנה מוכנה - ניצחתי !

הצילחות – המנה מוכנה – ניצחתי !

 

בתיאבון. מי בא ראשון?

בתיאבון. מי בא ראשון?

השף בא לטעום ראשון וגם הציע צילחות אחר. שוב 1:0 לשף.

השף הציע צילחות אחר.

השף הציע צילחות אחר.

מתכון :

דג מוסר

שמן זית

שום “דורות”

כוסברה “דורות”

פטרוזיליה “דורות”

עגבניות שרי

פטריות שמפיניון טריות

מלח , פלפל

 

עוד מהבלוג של טליה כהן אבוטבול

תצוגה מקדימה

עיצוב אישי זה הכי, אחותי.

עיצוב נוגע בכל תחום בחיים שלנו ולפני שבע עשרה שנה הפכתי את זה למקצוע שלי. בעבודתי אני מלווה לקוחות בתכנון ועיצוב עסקים, דירות ובתים פרטיים. במהלך השנים עיצבתי חללים שונים באופיים: מאפייה, חנויות, מספרה, אולמות אירועים,...

תצוגה מקדימה

תארזו, יוצאים לחופשה

רק מי שמכיר אותי ממש מקרוב יודע שיש לי שריטה קלה. אני אוהבת בתי מלון. הנה, אמרתי את זה. בכל פעם שאני שומעת את צירוף המלים "בית מלון"  נשבעת לכם שאני חווה התרגשות הכוללת פעימות לב מואצות. אוהלים במדבר, צימרים בצפון,...

תצוגה מקדימה

כמה את מוכנה לשלם על נעליים?

נעליים. יחסי אהבה/שנאה אני  זוכרת שבצעירותי , בסביבות גיל 12 התחלתי לחוות כאבי גב ורגליים מסוג אחר (לא גדילה) ואחרי מספר בדיקות ביקור אצל האורטופד שהצהיר בפניי שרק מדרסים יעזרו. יש לי קשת גבוהה הולפוס (ההיפך מפלטפוס). "את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה