הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

 

“שוקולד, קונדיטוריה ואוכל, זה אינסוף יצירה בשבילי.” אומר לי גולן מיקבי תשבי. את גולן פגשתי לרגל השקת הבולנג’רי החדש (בית מאפה בתרגום חופשי) שנבנה ב”יקבי תשבי ” והושק בפעם הראשונה שלשום. ”הבולנג’רי החדש זה החלום הרטוב של כל אופה.” גולן מדבר על המקום בהתרגשות רבה, בעיניים נוצצות. “זה יהיה משהו מאד מיוחד. בזכות הפילוסופיה, הניקיון, והנגישות. זה להגיע לדבר הכי בסיסי, הכי מיוחד שיש היום בעולם, יוצאים מפה לחמים עם קרסט שאף אחד לא יכול לשכפל אותם בשום תנור אחר”.

בקלות אפשר להיסחף בהתלהבות של גולן כשהוא מדבר על אוכל. ”תסתכלי מסביב. זה הקמחים הלא מתוספים, שאור מלא בלי שמרים, שזה אקוטי מבחינתי. זה שקיפות מלאה. כנסי למזווה תסתכלי.” בלי היסוס מכניס אותי למטבח.

” אני אוהב לעשות אוכל בסיסי. פשוט אבל נקי. אני מאמין שאורח מרגיש כל דבר, אני לא מאמין בלחתוך פינות. אורחים לא חוזרים אם לא טוב להם. אישיות היא הבסיס של כל עסק וכל אחד שנכנס ליקבי תשבי מרגיש את הבית.”

IMG_0646

גולן ושף המסעדה

וכן. הוא צודק. יקבי תשבי ממוקמים על כביש 652 באיזור התעשיה של בנימינה. פינת קסם בצל שריגי הגפן המסתעפים.

IMG_0661

 ב”יקבי תשבי” תוכלו למצוא מרכז מבקרים המציע סיורי יין מודרכים, חנות יין ושוקולד ושתי מסעדות.

“יין זה החיים שלנו בעצם, אנחנו דור חמישי לכורמים בזכרון יעקב, משפחה של כורמים ויננים”. גולן משמש כיינן של היקב. לפני כשלוש שנים התחילו לייבא את שוקולד “ולרונה” לארץ  ואני נשלחתי ע”י סלונה לסקר את ההשתלמות עם השף יאן דויטש. שף יאן דויטש, שף פטיסרי מברצלונה ממוצא צרפתי, איש מקושר ומתוקשר, שהתגלה כאיש מיוחד במינו.



 

3

אתם מבינים מתוקים, עליסה בארץ הפלאות קטן לעומת שאני עברתי שם.

נכנסתי לאולם ומסביב לשולחן :

רביבה מ”רביבה וסיליה“, איילה מ”רביבה וסיליה“, רוני הקונדיטורית של ” כתית“, איקה מ”איקה שוקולד“, אורגד רואש ממלון “רויאל ביץ“, שלומי מ”ריץ קרלטון הרצליה“, אלי טראב מ”קרדינל“, טל הניג מ”מול ים“, ניקי, מ R2M, דודו אוטמזגין, מאיה רביבו מ”דן גורמה” ואפרת ליבפרוינד מ”בופה” .

222222

 תגידו לונה פארק, תגידו רכבת הרים, תגידו מה שתגידו, לראות את אושיות הקונדיטוריה והשוקולד מסביב לשולחן אחד וכשמנצח עליהם שף יאן, זה לא משהו שאני רגילה לפגוש בחיי היום-יום.

חוברת עם מתכונים חולקה למשתתפים, הם עבדו בקבוצות והתחילו להכין את LEO

1

 

האם תוכל לומר לי, בבקשה, איזו דרך עליי לבחור מכאן?”
“זה תלוי רבות במקום אליו את רוצה להגיע,” אמר החתול.
“לא אכפת לי כל כך – ” אמרה אליס.
“אז לא משנה לאן תלכי,” אמר החתול.
“כל עוד אני מגיעה למקום כלשהו, זאת אומרת” הוסיפה אליס בתור הסבר.
“הו, אין כל ספק שתגיעי לאנשהו,” אמר החתול, “בתנאי שתלכי זמן ארוך מספיק.”

 

IMG_0480

רביבה האגדתית, קורצת עיגולים

IMG_0477

שף יאן עם טל הניג

IMG_0507

 

IMG_0505

טל הניג. בארוחת הצהרים ישבתי ליד טל, בחורה מקסימה שכדבריה “דילגה” על הטיול אחרי צבא ומשמשת כשף קונדיטורית ב”מול ים”. טל אחראית ל”ביצי פברז’ה” המפורסמות שהופיעו ב”מאסטר שף”. עניין אותי לדעת איך היא מגיעה לרעיונות המופלאים שלה. אחרי שיחה החלטנו שאפשר לקרא לזה “ניסוי ותהייה”. 

IMG_0501

 

 

IMG_0531

 

 

IMG_0567

 

כששף יאן מזג את השוקולד הלבן המהול בזהב, אני נשבעת שהשתררה דממה לכמה שניות

IMG_0811

זה היה מופלא

IMG_0812

 

IMG_0813

 

IMG_0824

שף יאן פזר עגולי שוקולד על התבנית, הניח את לאו על התבנית ונענע את התבנית קלות.

IMG_0835

עיגולי השוקולד נצמדו ללאו והאנשים מסביב פרצו בצחוק.”ולחשוב שאנחנו מדביקים אותם אחד אחד…”

טא-דם!! קבלו את Leo המושלם(:

1111111

אלוהים! כמה הכל מוזר היום! מעניין אם החליפו אותי בלילה? רגע, אנסה להיזכר: האם זאת אני שהתעוררתי הבוקר? נדמה לי שאני זוכרת שהרגשתי קצת אחרת. אבל אם זו לא אני, נשאלת השאלה מי אני, בשם אלוהים? אה, זאת החידה הגדולה!
{ מתוך הספר “הרפתקאות אליס בארץ הפלאות” , מפי הדמות ‘אליס’ }

 

שף יאן מדגים לאורגד רואש למזוג לכוסית, כמות מדויקת

IMG_0511

 

 

IMG_0516

 

אורגד רואש ואלי טראב, מרכיבים מנה

IMG_0519

 

“קחי עוד קצת תה,” אמר הארנביב לאליס, בלבביות רבה.
“עוד לא לקחתי כלום”, ענתה אליס בקול נעלה: “אז איך אני יכולה לקחת יותר?”
“את רוצה להגיד שאת לא יכולה לקחת פחות,” אמר הכובען: “קל מאוד לקחת יותר מלא כלום.”

 

שף יאן מכין טרטלטים משוקולד

IMG_0744   IMG_0764 IMG_0773

מימין לשמאל: אורגד רואש, איקה שוקולד, טל הניג, אלי טראב

IMG_0778

 

IMG_0866

 

IMG_0875

 

אפשר שהבאר היתה עמוקה מאוד, או אולי היא נפלה לאט לאט, כך או כך היה לה המון זמן להביט סביבה בעוד היא נופלת ולשאול את עצמה מה יקרה בעוד רגע.
 

שף יאן ואפרת ליבפרוינד  מכינים פחזניות 

IMG_0576

 

שקופית2

אפרת ומאיה רביבו

IMG_0579

אפרת ליבפרוינד שף קונדיטורית חרדית, שהקינוחים שלה אלגנטים, מדוייקים ועוצרי נשימה. אפרת התגלתה כאישה מקסימה, חמה ולבבית כשסיפרה על ילדיה.

IMG_0599

הפחזניות לאחר האפיה

IMG_0766

 

IMG_0928

 

רוני מ”כתית”, מצלמת אותה איילה מ”סיליה ורביבה”

333

רוני טובלת עלי נענע בג’לטין מומס, מנגבת, מעבירה לקערת אבקת הסוכר

IMG_0716

איך אמרה? זה כמעט כמו לעשות שניצלים (:

IMG_0622

שף יאן מרכיב את המנה

IMG_0937

 

IMG_0940

 

 

 

שקופית4

עליסה קופצת ממסיבה למסיבה בארץ הפלאות, הכל נוצץ, מיוחד, מסיבת התה הופכת ליותר ויותר מרתקת

IMG_0568

 

 

IMG_0610

 IMG_0609

שף יאן ודודו אוטמזגין מסיימים את הקינוח

IMG_0848

444444444

 

IMG_0879

 

 

IMG_0889IMG_0890

התעייפתם? תחשבו על רוני המקסימה שעומדת ומוזגת מוס לכוסיות שעומדות על משקל כמובן

IMG_0628

הכל מוכן לשף

IMG_0898

 

והוא מדגים איך מגישים את המנה

IMG_0915

 

IMG_0924

 

 

 

55555

IMG_0946

כן, זו היתה בהחלט חוויה יוצאת דופן ומופלאה. היה פשוט נפלא!

שקופית3

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והמתכון אצלכם במייל. יום נהדר!!!

 

 

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה