הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

בצק פריך ונוטלה. מכינים את העוגיות בצ’יק והן מתחסלות בצ’אק.

20/06/2014

שקופית1

English translation is at the end

נתחיל הפעם בשיעור גיאוגרפיה. אנחנו גרים בחיפה, בתי הבכורה גרה בהרצליה. מאז שנולדה הנכדה, נכנס נוהל למשפחה. פעם בשבוע, בשעות הצהרים, נופלים לנו כל הדברים מהידיים, אנחנו עוזבים הכל ונוסעים ליורשת העצר.

תם שיעור גיאוגרפיה עוברים לשיעור שפות. והפעם, שבדית.

 החתן השבדי שלי מפטפט עם הנסיכה מהיום שנולדה, בשבדית. היא עונה לו רוב הזמן בעברית אבל מדי פעם משתרבבות מילים שכבר למדנו לזהות אותן. מהיום שנולדה הוסב שמי ל מוּרמוּר.

מוּרמוּר בשבדית – סבתא. רגע. לפני שאתם נוסעים לשבדיה ולכל סבתא שתראו ברחוב תקראו מורמור תעצרו. זה לא כל כך פשוט, יש סדר בשבדיה. מוּרמוּר היא אמא של אמא. מוּרפִָאר הוא אבא של אמא. לכן אני  מוּרמוּר. כשאני מגיעה לגן, מרחוק  חגית הגננת קוראת “מוּרמוּר הגיעה!”.

שני השיעורים האלה באו בשביל לספר לכם שנכון, בנוהל זה פעם בשבוע, אבל מאז שהנסיכה גדלה הפרידות הופכות להיות יותר ויותר קשות. היא נאחזת בי. “מורמור אל תלכי! אני רוצה שתישארי אצלי!”. “מורמור, בבקשה, תשני איתי!”

יש פעמים שאני נשברת. אם הסבתא הרוסייה יכולה לישון על ספה בסלון, גם!אני!יכולה!

 וככה כשהאור מגרד את סוף הלילה, בום!! משהו נוחת עלי ואומר לי “מורמור, תזוזי!” גוף קטנטן נכנס לי בין השמיכה לסדין. היא מושכת את הכרית מתחת לראשי “מורמור, הכרית שלי. אני רוצה אותה!” ואני, שיעיפו אותי לאלף עזאזלים, שיקחו לי את הכרית, מי צריך שמיכה, רק שיתנו לי את הדקות האלה כשהיא נצמדת אלי ואני נושמת אותה.

תרגעו, זה לא נמשך הרבה זמן.

“מורמור..”

אני לא עונה

“מורמור!!”

אני ממלמלת הברות לא מובנות

“את יכולה להביא לי את ה..אממ העוגיות האלה עם השוקולד שהבאת?”

ראבק! בוקר!! מה עכשיו?!

אני לא זזה.

“מורמור!!”

“אמא לא מרשה” אני מושכת זמן

“אבל את מרשה!” היא קובעת נחרצות

מורמור מתיישבת על ספת הספה, העיניים עוד עצומות ואז מגיע השוס הסופי

“ומורמור..”

אני פוקחת חצי עין ומסתכלת עליה

“תכיני לי גם שוקו..”

שקופית3

” העוגיות האלה עם השוקולד”, זה בצק פריך עם נוטלה. מכינים בשתי דקות ומחסלים בדקה.

הטריק של העוגיות האלה זה הרידוד של הבצק. מרדדים בצק פריך דק דק.  הבצק סופג את הנוטלה ויוצאות עוגיות נימוחות.

 אני משתמשת בבצק פריך של “מעדנות”. אם אתם רוצים להכין לבד, בעוגת גבינה יש צילומים, בסוף הפוסט יש מתכון.

44

לעבודה.

מחממים תנור ל – 180 מעלות

בצק פריך – 1 חבילה של מעדנות

1 צנצנת נוטלה

בחבילה יש שני גלילים של בצק פריך. פותחים אחד ומרדדים. הבצק צורתו בדרך כלל מלבן, כשמרדדים בבקשה בעדינות לכל הצדדים לרדד עד שיהיה מרובע.

למרוח שכבת נוטלה על הבצק. סיימתם? יופי. תתחילו לגלגל. רולדות של בצק עם נוטלה.

בתבנית משומנת, עם רווחים אופים ב-180 מעלות חצי שעה. בבקשה לשים לב שהעוגיות לא ישחימו יתר על המידה, השוקולד ישרף. אם הבצק שינה צבעו לחום בהיר להוציא.

שתי דקות בחוץ, לא לתת לזה להתקרר, אני חוזרת לא!! לתת לזה להתקרר, ולחתוך לפרוסות.

גם בקופסה אטומה זה יחזיק מעמד במשך שבוע, לא מאמינה שיחזיק יותר מיום.

את הגליל השני של הבצק פריך נעשה בצורה שונה.

את ריבוע הבצק המרודד מורחים רק שלושת רבעי . לא עד הסוף. מה פירוש? שאת הבצק נחלק לחמישה פסים, נמרח רק בארבעה פסים נוטלה. הפס האחרון ישמש ככיסוי.

התהליך הכי פשוט, לרדד. למרוח הנוטלה, לסמן חמישה חלקים ואז בזהירות להעביר פס אחד על גבי השני. הפס האחרון יהיה הכיסוי.

כדי להמחיש יותר טוב ציירתי טבלה(: הרעיון להניח אחד על גבי השני. את פס 2 להניח על פס 1, את פס 3 להניח על פס 1, את פס 4 להניח על פס 1 פס 5 שהוא ללא השוקולד יהיה הכיסוי וגם יונח על פס 1.

מורמור

לאפות ב-180 מעלות כ-30 דקות . כשהבצק משחים מוציאים. נותנים לנוח חמש דקות, לא יותר. וכשזה חם, לחתוך לריבועים.

מתכון לבצק פריך:

300 ג’ קמח -( 2 כוסות קמח +2 כפות)

200 ג’ חמאה

100 ג’ סוכר – (חצי כוס)

1 ביצה או 2 חלמונים

קורט מלח

שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים. מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה. לשים במקרר לכחצי שעה  ורק אח”כ להתחיל לעבוד.

לפני הרידוד לפזר מעט קמח על המשטח העבודה .

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

שקופית2

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה