הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

12121212121

 

המשפחה שלנו מתחלקת לשני סוגים. יש את אנשי הקצפת ויש את אנשי העוגות היבשות.

השיא היה בחג, עת נחתו על השולחן עמוס הקינוחים המוסים למיניהם. א’, הבן של אחותי, שאל  בנונשלנטיות: “תגידי, יש עוגת בננות?”

הלו!! חמישה סוגי מוס, כל טעמי השוקולד שבעולם ואתה מדבר איתי על עוגת בננות יבשה???

אז כן. א’ מכור לעוגת בננות.

עוגת הבננות נחתה אצלנו יום אחד במקרה. נשארו בננות שהשחירו והחלטתי לעשות איתן עוגות.

א’  טעם מהעוגה. מאז, הוא לא מפסיק לדבר עליה.

היום, נתקלתי שוב בבננות כאלה ונזכרתי בו. אז מתוק שלי, א’, הכנתי לך עוגת בננות.

המתכון מספיק ל-3תבניות אינגליש קייק. הפעם השתמשתי רק בשתיים והיתר אפיתי בתבנית סיליקון.

לא צריך להפעיל מיקסר, לערבב הכל ביחד, עשר דקות, העוגה מוכנה.

לעבודה!

4 בננות ממש ממש בשלות

3 כוסות קמח תופח

1 כוס סוכר חום

2 ביצים

1 שמנת צימחית – או כוס חלב

1/2 כוס מים רותחים

חצי כוס רוטב מייפל משובח!

להכניס לקערה את הבננות ולמעוך אותם קלות. להוסיף הקמח, סוכר, ביצים, שמנת צמחית ולערבב. בסוף להוסיף את המים הרותחים.

לעצלנים בינינו, אפשר להכניס הכל ביחד חוץ מהמים הרותחים למעבד מזון, 2-3 פולסים ולוהסיף המים הרותחים.

לאפות כ-35 -40 דקות ב – 180 מעלות.

כאשר העוגה יוצאת מהתנור, לטפטף מעל את רוטב המייפל.

לא חייבים, העוגה נימוחה, אוורירית ונהדרת גם ככה.

777777777775

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והמתכון אצלכם במייל. זה ממש ישמח אותי. יום נהדר!!!

IMG_3996

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה