הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 220

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

קריספים מבחוץ ונימוכים מבפנים ואחרי הפעם הראשונה זה יהיה המתכון המנצח שלכם

15/06/2014

שקופית2

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון
איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור.
הבהרה – בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה מתבקש
כי התבנית חורכת את תחתית תפוחי האדמה.
בבקשה-

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

אם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור.

אני שSweet הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ’פר.
המתכון הכי נקרא שלי עם מאות שיתופים וצפיה של מאות אלפי צפיות. לא יודעת מה אתכם, אני מרגישה כבוד!!

מאז שפורסם המתכון כמעט כל מי שאני פוגשת, מספר לי שהוא הכין את תפוחי אדמה בתנור.
זה ברור כי במתכון הזה אין פספוסים.
את דרך הכנת תפוחי אדמה בתנור תוכלו לראות במתכון.
חייבת להודות שלעיתים אני שוקלת להחליף את התמונה הראשית אבל בגלל שהיא כל כך מזוהה עם המתכון אין לי אומץ.

בבקשה הפוסט המדובר.

אצלנו, יש את אנשי האורז ויש את אנשי התפוחי אדמה. הבכורה תתנו לה כל סוג של תפוחי אדמה היא תתעלף עליהם.
פעם זרקתי תפוחי אדמה לסיר ובטעות הוספתי רסק עגבניות. א’ של אחותי עד היום לא שוכח אותם. אני, אני תנו לי אורז.
אבל רק סוג אחד של תפוחי אדמה, מתכון מיוחד אחד, מפיל אפילו אותי. תפוחי האדמה בתנור.
הביס הזה, שהתפוח אדמה מתפצח בפה עם הקריספיות ואחרי שניה נימוח, משכיח הכל.  היד, רוצים או לא, נשלחת לקחת עוד.

יום שישי היה השיא. כרגיל, שלחתי הודעה תמימה לבתי.
“אתם באים לארוחת ערב?”
קבלו את התשובה

trtt

אתם מבינים.

לא משנה שאני סוויט, לא משנה שבטוח יחכה להם איזה קינוח מדהים (צניעות!צניעות מוח!) זה מה שמעניין!

אז כן. אבא מכין תפוחי אדמה כי יש לו מתכון הורס שכרגע יפורסם שחור על גבי הבלוג(:

שקופית1

הערה חשובה: הטריק של תפוחי האדמה האלה, היא צורת הצליה שלהם.  כמו בתמונה, לחתוך לחצי ולשים עם הפנים למטה, ככה החום יצרוב את תחתית ויתן להם קריספיות נהדרת.

מתכון לתפוחי אדמה הורסים

תפוחי אדמה חצויים לשניים

חצי כוס שמן זית

כפית בזילקום

כפית אורגנו

רבע כפית מלח

עלי טימין

מחממים תנור ל-200 מעלות

מערבבים בכוס השמן את כל התבלינים. בשליש  מהכמות משמנים תבנית ומניחים את תפוחי האדמה עם החלק הרחב על התבנית, על מנת שהחום יצרוב את תפוחי האדמה. מפזרים מעל עלי טימין.

ביתרת השמן, מורחים את תפוחי האדמה מעל. מכניסים התבנית לתנור לעשר דקות ב-200 מעלות, מורידים ל -160 מעלות שעה-שעה וחצי עד שתפוחי האדמה משחימים.

ואז, כמגישים אותם, הם הכי אוהבים את השרופים. גם אתם תאהבו אני מבטיחה.

 הפוסט פורסם לראשונה בסלונה אבל כל פעם שהוא מתפרסם נוהרים אליו אנשים. כך קרה לי בשבוע שעבר.

55

הפוסט מככב בעוד רשתות חברתיות

11

והנה דוגמא לביצוע של אנשים אחרים.

22

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תצוגה מקדימה

כנאפה חלומי שמכינים במהירות

את ההשראה למתכון הכנאפה לקחתי משתי חברותי הנהדרות מתכון הקדאיף של שרית עציץ מהבלוג "הכל אפשרי", ומתכון ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה