הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

נראה מיליון דולר בעת ההגשה, ואף אחד לא צריך לדעת שמכינים אותו במהירות מופרזת ממש. טעים בטירוף ומאד חגיגי למראה – קבלו את הסלמון במעטפת עלים

16/01/2018

החתן שלי הוא שבדי ולכן סלמון אצלנו בבית הוא הדג המועדף. אנחנו אוכלים סלמון בבית  בכל צורה, ואני מכינה אפילו סלמון כבוש.

בחגים, הלהיט ההיסטרי שלי הוא סלמון במעטפת בצק עלים, שנראה מיליון דולר בעת ההגשה. החתן השבדי שלי נוהג להכין רוטב חלומי של שמנת ושום אותו מצרפים להגשה עם הדג.

ביס של דג סלמון עטוף בבצק רך עם הרוטב ליד – ויש בפה שלכם חגיגה.

תשאלו את הנכדים שלי, שמשתגעים במיוחד על מעטפת הבצק, כי הם מתים על עלי הבצק שמתפרקים להם בפה ונמסים יחד עם הדג.

ועכשיו, בעזרת נתחי הסלמון הקפואים של דגי תנובה, אני יכולה להכין את המתכון המופלא הזה בהתראה של חצי שעה, ולזכות שוב באהבתם של הנכדים.

אל תחכו לחגים, תכינו את הדג ביום שישי ולא תפסיקו להודות לי.

 אהובות, בימים אלה אני מוציאה לאור את ספרי – מתוקים זה החיים -במימון המונים
ואודה לכם אם תיכנסו תקראו ותעזרו לי להוציא את הספר לאור - תמיכה בספר מתוקים זה החיים

מה צריך בשביל סלמון בתנור במעטפת בצק עלים?

1 פילה סלמון קפוא, 100% דג, של דגי תנובה, מופשר לפי ההוראות
4 כפות שמן זית
כף בזיליקום יבש
כף אורגנו יבש
חצי כפית מלח – לפי הטעם
קורט פלפל שחור גרוס
1 ביצה טרופה

חצי חבילה בצק פילאס תורכי של מעדנות, מרודד למלבן, מופשר לפי ההוראות

2 כפות קמח רגיל
רבע כוס שומשום או קצח

איך מכינים דג סלמון בתנור במעטפת  בצק עלים?

מוציאים הדג מהמקפיא ומחכים כעשרים דקות עד חצי שעה שיפשיר
מחממים תנור ל – 180 מעלות

מרדדים את בצק הפילס למלבן ומפזרים מעט קמח
מניחים את הדג על המלבן הבצק ופורסים רצועות בצק מסביב לדג
בקערית קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים על הדג
מכסים את הדג עם רצועות הבצק מצד אחד ועוטפים גם עם הצד השני
לתבנית עם נייר אפיה מעבירים את הדג עם הקיפולים למטה, כך שהקיפולים יהיו מתחת לדג
מורחים את הבצק מעל בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל.

כשהתנור חם מכניסים הדג לחום של 180 מעלות ואופים כעשרים עד עשרים וחמש דקות עד שהבצק משחים, הדג נאפה והוא מושלם

בעת ההגשה מגישים שלם לשולחן ופורסים עם סכין ומגישים פרוסות.
טעים טעים טעים!

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן  ולעקוב אחרי – האינסטגרם של הסוויט

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

************

לעוד ים של מתכוני דגים לחצו כאן

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה