הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

כשרוצים משהו טעים ובריא בספונטניות: פילה מוסר בתנור, עם פטנט נייר כסף שמקצר את זמן הבישול וגורם לדג להיות עסיסי וטעים

16/01/2018

 

כשהייתי ממש ילדה, אבא שלי היה מגיע מהשוק התורכי בימי שישי, עם שקית מלאה דגים.
נונה פקימה, אמא שלו, דיברה איתנו רק בלדינו.
מעל חמישים שנה גרה בישראל אבל נונה פקימה דיברה רק לדינו-ספניולית.
“איזה דגים הבאת?” שאלה אותו כששב מהשוק,
“הבאתי דגי מוסר לקידוש של יום שישי” ענה לה.
ככה גדלתי ואני בטוחה כל השנים ש”דג מוסר” זה השם של הדג בלדינו, זה גם התנגן לי נפלא באוזן, כי נונה היתה מבטאת את זה “דג מוסה”.
דמיינו לכם את ההלם שלי היה כשבגרתי שגיליתי שזה לא כך.

לזכרה ולחייה של נונה פקימה, אני מכינה היום פילה מוסר בתנור. הפעם, לא מהשוק, אלא מהמקפיא, מה שמקצר לי זמן קניות והכנות, פילוטים והוצאת קוצים. הפשרה קצרה ויש לי פילה דג בונבונירה.
הטריק הוא להשתמש בנייר כסף שמקצר את זמן הבישול וגורם לדג להיות עסיסי וטעים.
פילה מוסר בתנור היא מנה עם טעמים של מסעדת גורמה בהכנה ביתית מהירה. ואם בא לכם, תוסיפו פירה נחמד בצד.
וקטנה לסיום, תעשו טובה, ביום שישי תרימו טלפון לסבתא שלכם, אתם והיא תהיו מאושרים לנצח.

מוזמנים לקהילת האוכל “מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!”
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מה צריך בשביל להכין פילה מוסר בתנור?

6 פילטים של מוסר– שתי אריזות של פילה מוסר קפוא, 100% דג, של דגי תנובה, מופשרים לפי ההוראות
רבע כוס שמן
8 שיני שום כתושות
כוס בזיליקום קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

איך מכינים פילה מוסר בתנור?

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
בקערית שמים את השמן, השום, הפטרוזיליה והבזיליקום ומערבבים הכל ביחד.
פורסים נייר אלומיניום על תבנית אפיה.
מניחים את הדגים על הנייר כשהעור כלפי מטה.
מפזרים מעל מלח ופלפל.
מורחים את הדגים עם העיסה של השמן והעלים הירוקים.
סוגרים את נייר האלומיניום.
אופים עשר דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
אחרי עשר דקות פותחים את נייר האלומיניום ואופים עוד חמש דקות.
מגישים לצד פירה – מנה חלומית!

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן  ולעקוב אחרי – האינסטגרם של הסוויט

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

************

לעוד ים של מתכוני דגים לחצו כאן

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה