הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

תפוחי אדמה מעוכים המתכון האהוב עליכם זכה במקום הראשון בתחרות השנתית של סלונה

30/01/2018

תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי האדמה המעוכים שלי זכו במקום הראשון במצעד השנתי של סלונה  וזה כבוד גדול!!

לפני שלוש שנים פתחתי בלוג אוכל בסלונה.
זה היה אחרי שעזבתי עבודה שהייתי בה יותר מעשרים שנה והחלטתי שזהו.
אני יושבת בבית ולא עושה כלום. בין לעשות צעדות בים ולרפא את עצמי פתחתי בלוג אוכל בסלונה, ככה שיהיה לי מה לעשות ואני “יעביר את הזמן”.
המלכה האם קרין שור אומרת בלוג משנה חיים אבל מי ידע אז שהיא צודקת?..

אז כן. הבלוג הזה שינה לי את החיים. מדורית הפכתי לסוויט דולי.
אחרי הבלוג בסלונה, פתחתי אתר עצמאי – סוויט דולי. עם המון השקעה, עבודה וטונות של אהבה הפכתי את סוויט דולי לאתר הנצפה ואהוב על עשרות אלפי אנשים.
לא שוכחת את המקום ממנו באתי וממנו צמחתי והשנה בעיתוי מושלם זכיתי במקום הראשון במצעד האוכל השנתי של סלונה עם תפוחי אדמה מעוכים.
הדבר המדהים הוא, שהמתכון הראשון איתו עפתי לאויר בסלונה היו
תפוחי אדמה בתנור שביום הראשון נכנסו אליו מעל 8000 איש ומאז שרף את הרשת ועשה היסטוריה בכניסות.

סרטון מדוייק איך מכינים את תפוחי האדמה תוכלו לראות כאן

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

מוזמנים לקהילת האוכל “מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!”
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
תזכרו אני הזהרתי, אחריותכם המלאה (:

מה צריך בשביל תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

5-6 תפוחי אדמה
4 קוביות בצל מטוגן דורות
רבע כוס שמן זית
2 עלי רוזמרין
מלח ופלפל שחור

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

ראשית יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים.
להוציא את תפוחי האדמה מהמים וליבש אותם.
בצלוחית מערבבים שמן זית ואת קוביות הבצל המטוגן של דורות לעיסה אחידה.
משמנים נייר אפיה ומניחים על תבנית אפיה.
מניחים תפוח אדמה אחד על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותו.
ככה עושים לכל תפוחי האדמה.
לוקחים כל אחד בנפרד, שמים על נייר האפיה ומועכים.
מורחים את העיסה של הבצל המטוגן והשמן על תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית עלי רוזמרין.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים את החום ל – 180 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים.

 הטעות הראשונה תהיה לטעום אותם כשיצאו מהתנור.
כי אז תצטרכו להכין תבנית נוספת. בוודאות.
תהנו!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה