הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 184

החל ממרץ 2014

המלצות על מסעדות טובות בירושלים, בתי מלון בירושלים וגם יין ושוקולד ליד ירושלים. אל תלכו – רוצו!

13/01/2018

התמזל מזלי והוזמנתי לסיור לתור את ירושלים, סלונה אירגנה לנו יומיים של תענוגות בירושלים בחברת עשרים בלוגריות נוספות.
זה היה טיול נפלא!
האמת חייבת להאמר, אני משוגעת על העיר ירושלים. אני חושבת שיש בה קסם שאין בשום עיר אחרת.
כבר כשמגיעים וכל הנופים עם אבני האבן עושים לי טיק בלב.

בטיול סיירנו בירושלים, נסענו על סגוואי, ביקרנו במוזיאון המוזיקה, באתרים נוספים נפלאים אבל תרשו לי להתמקד, איך לא, באוכל.

היום הראשון התחיל בארוחת בוקר במלון איביס בירושלים.
מלון ibis החדש והכשר, ממוקם בלב ירושלים, על כיכר ציון, מרחק הליכה קצר אל שער יפו והעיר עתיקה.

מלון איביס ירושלים

איביס הוא מלון חלבי כשר.
הארוחות המוגשות בו חלביות. בערב, יהיו ממולאים ומזנון מלא כל טוב אבל חלבי.
במלון רגישים מאד ושמים לב לאנשים שיש להם מגבלויות באוכל כגון חולי צליאק, ללא גלוטן, ללא סוכר ורגישויות שונות.
הם קשובים לבקשות האורחים. ברגע שהמלון מודע לבעיה, בעת הארוחה שף המלון יוצא עם המשפחה ועובר איתם על הבופה,
מראה להם מה אפשרי, מה מותר ויש מקרים בהם האוכל יוצא ישירות מהמטבח לצלחת של האורחים.
המלון מתחייב לעזור ולהתאים עצמו לבקשות האורחים.

מכיוון שלמלון מאד חשוב היחס האישי, לפני ארוחת הבוקר משעה ארבע לפנות בוקר ועד שש וחצי בבוקר, השעה שנפתח חדר האוכל, מוגש בלובי קפה, תה, עוגות ועוגיות.
לכל האורחים שמשקימים קום, לכל המאחרים לשעות הבוקר, הכיבוד זמין.
לאחר שחדר האוכל נסגר, משעה עשר בבוקר שוב ניתן לקבל בלובי את הכיבוד, במיוחד לאורחים שאוהבים “עוד קפה אחד של בוקר”,
הכיבוד עומד חינם כמובן, לרשות האורחים עד 12 בצהריים שאז נפתח חדר האוכל בשנית.
משש בערב עד שבע בערב יש “HAPPY HOUR” – שעה שמחה שמוגשים בשעה הזו יינות ישראלים, יין אדום, יין לבן, בחורף פונצ’ים מיוחדים,
מסתבר שהאורחים פשוט מדייקים את עצמם להגיע להאפי האור להנות מהיינות והכיבוד המיוחד שמוגש ליד.
בנוסף, אם דאגתם, עומד לרשות המבקרים בר המציע ארוחות קלות של כריכים, סלטים, עוגות פאי, פלטת גבינות 24/7.

ארוחת הבוקר במלון איביס היתה פנטסטית. הבופה היה מחולק לאיזורי גבינות, איזור לטבעונים עם קערות מלאות בירקות,
תבניות עם שקשוקה, שקשוקת חצילים עם גבינות, מגשי גבינות מכל הסוגים, סלטים: סלט טונה, סלט ביצים, סלט ירקות ובטוח שכחתי איזה סלט או שניים,
כי השפע היה עצום.
גם מתוקים לא חסרו שם זו היתה ארוחת בוקר מושלמת!

מלון איביס ירושלים

תודה רבה לגבירה על תמונות נהדרות מארוחת הבוקר.
אחרי ארוחת הבוקר נתנו לנו לטעום מהחדרים ואלוהים אחרי שכיבה על המיטה הבנתי למה אי אפשר להפרד ממנה.
בכל חדר במלון  מיטה עם המזרן הייחודי Sweet BedTM by ibis מבית היוצר של מותג  ibisהעולמי. חלום!

מלון איביס ירושלים

הבנות בודקות את המזרון.

המשכנו לסייר בעיר הגענו לסיור עם סגוואי, היינו במוזיאון המוזיקה ואם תרצו פרטים מדוייקים על הסיור עם הסגאוואי תוכלו לקרא אצל החברות שלי שילת ואירית ואני בטוחה שתהנו.
לארוחה הגענו למסעדת כינור בכיכר, המסעדה כשרה.

מסעדת הבשרים ‘כינור בכיכר’ ממוקמת בלב קומפלקס כיכר המוזיקה בירושלים. כינור בכיכר, שנפתחה לפני כשנה, הפכה לאחת המסעדות הכשרות המדוברות בעיר.
התפריט החדש, שנערך על ידי השף הירושלמי קובי קטני, מורכב ממנות ראשונות ועיקריות עשירות ומיוחדות, עם נגיעות צרפתיות, המבוססות על המרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר בשוק.

הספריבס היה מושלם! הבשר נמס בפה והטעמים מופלאים.
אנחנו טעמנו מבחר מנות ביניהן סלט אנדיב נפלא,שקדי עגל עם עלי מנגולד ועוד.
אם אתם מגיעים זוג או ארבעה כדאי לקחת מספר מנות כדי שתוכלו להנות מהמבחר.

מסעדת הבשרים 'כינור בכיכר'
קרדיט צילום: נגה אפרים

ללינה הגענו למלון רמת רחל.

מלון רמת רחל, המלון הקיבוצי היחיד בירושלים מאפשר חופשה אמיתית בפסטורליה קיבוצית ורק 10 דקות ממרכז העיר.
המלון הוכלל 165 חדרים מרווחים , מוקף בגינות ירוקות ופינות חמד ופונה אל נוף הרי יהודה הקסום.
מגוון רחב ביותר של אטרקציות ותוכן מציע המלון והקיבוץ לאורחיו.
יש קטיף דובדבנים עונתי לכל המשפחה (מאי/יוני),
סיור במטעים והכרת מכוורות הדבש המייצרים כחצי טון דבש מדי שנה, טיול בפארק עצי הזית המעוצבים שהפכו לסמל המקום והצטרפות למסיק זיתים בעונה (אוקטובר/נובמבר),
קטיף תותי קיץ ייחודיים (בעונה: אוגוסט/ספטמבר), ביקור בגן ארכיאולוגי מרשים המעניק הצצה להיסטוריה של המקום , סדנאות בחווה אקולוגית עכשווית,
ביקור בפינת חי ידידותית, ואם כל זה לא הספיק לכם,  הבנות אצלנו התאמנו במתקני הנופש והספורט שיש במקום.

החדר שקבלתי היה מרווח

מלון רמת רחל

בבוקר התעוררתי עם נוף מרהיב של ירושלים
מלון רמת רחל

וישר לארוחת הבוקר במלון שהיתה מושלמת!
שולחנות שקרסו מרוב מאכלים מכל הסוגים ומכל המינים. שפע עצום של ירקות, גבינות, לחמים,תבקשו – ויש.
בנוסף למגשי הביצים, השקשוקה והחביתה המקושקשת הקלאסית של בתי המלון ששאלוהיםיסלחלי כמה אני משתגעת על החביתה הזו,
היתה עמדה של טבחית שעמדה והכינה חביתות לפי הדרישה. טעיםםםם!
לא ידעתי איזו תמונה לבחור לכן אז עשיתי קולאג’ של המבחר העצום של ארוחת הבוקר,
ותודה לליטל  על התמונות הנהדרות.

קיבוץ רמת רחל

ארוחת הצהריים שלנו היתה במסעדת דולפין ים.
מסעדת דולפין ים, מהמסעדות הוותיקות והמוכרות בירושלים חוגגתכבר 50 שנה.
דולפין ים פתחה את שעריה לראשונה בשנת 1967, עם שחרור העיר, והייתה למסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בירושלים המזרחית ברחוב סלאח א-דין.
עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה נסגרה המסעדה במזרח העיר ועברה לת”א עד לתחילת שנות האלפיים, אז חזרה לבירה ומאז ועד היום מסעדת דולפין ים שוכנת במרכז העיר ירושלים.
אני לא הפסקתי ללקק את האצבעות במסעדה מהרגע שהתיישבנו ועד הרגע שעזבנו. אלוהים כמה טעים!
מנות הפתיחה עם הלחם הח-לו-מי שהביאו נתן את הבום הראשוני.

הנה דוגמא לשרימפס עטוף בחזה אווז מעושן. ואו! פשוט ואוו!

מסעדת דולפין ים ירושלים

היו עוד מבחר מנות כמובן, איקרא שלא הפסקתי לאכול, הלחם שלא היה לחם אלא שמיכת פוך.
התמונה אגב צולמה ישירות לאינסטגרם שלי ואם אתם עוד לא עוקבים אחרי זה הזמן, תוכלו לקבל עדכונים בלייב.
אחרי המנות הראשונות, הגיעו מגשי פירות ים ובשרים, מגש אחד יותר טעים מהשני וכולם נהדרים.

פירות הים ברוטב היו נפלאים, הקלאמרי פריכים ועסיסים, חברותי שאכלו קבבים אמרו שהם היו מצוינים, סטייק האנטריקוט היה חלום ובאמת שזו היתה ארוחת צהרים פנטסטית!
מומלץ בחום ואין ספק שדולפין ים נכנסה למסעדה המועדפת עלי בירושלים.

מסעדת דולפין ים ירושלים

גם בקינוחים לא חסכו בדולפין ים ופינקו אותנו בגלידה עם חלבה ותותים עם קצפת.
איך אומרים הצעירים? שלמות!
קינוח מושלם לארוחה מושלמת.
מסעדת דולפין ים

קרדיט תמונה: נגה אפרים

אחרי הארוחה המופלאה נסענו לקבוץ צובה ליקב צובה, שאתם אולי מכירים בגלל הקיפצובה, אבל אנחנו טעמנו שם יין.
פול היינן הסביר לנו איך להחזיק כוס יין ואיך חמשת החושים שלנו פועלים כשאנחנו טועמים יין,
ותוכלו לראות לפי התמונות כמה נהנו שם.

יקב צובה

סיום מושלם לטיול היתה סדנת שוקולד בגליתא.
נתנו לסוויט לשחק עם שוקולד – תוכלו לראות כמה מתוק אצלי כאן - סוויט דולי.

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

גליתא סדנאות שוקולד

נו ברור שלא הפסקנו לטעום לפני שהתחלנו להכין וזה היה נהדר!
מילאנו פרלינים, הכנו כדורי שוקולד מגאנש שטבלתי אותם בפרורי פוסטוקים, אבקת ביסקוטים, פתיתי שקדים ואלוהים מה לא!
חוויה מלאת מתיקות  ואני ממליצה בחום להגיע לגליתא עם כל המשפחה לסדנת שוקולד. הילדים יהנו שם מיליונים!
מאירה, שהיא צלמת בחסד עליון, תפסה בטיול את כל הרגעים הנהדרים בתמונות ותוכלו לראות את הכל כאן – מאחורי הקלעים של טיול בלוגריות של סלונה לירושלים

תודה סלונה, תודה ירושלים נעמתם לי מאד!
על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב אהובות ואהובים!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן  ולעקוב אחרי – האינסטגרם של הסוויט

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה