הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 184

החל ממרץ 2014

ריבת פירות יבשים מיוחדת לט”ו בשבט מתכון טבעוני נפלא

21/01/2018

ריבת פירות יבשים מקורמלים מיוחדת לט"ו בשבט

כשהילדים שלי היו קטנים הזהירו אותי לא לתת לילדים פיצוחים כגון שקדים או אגוזים, כי קנה הנשימה שלהם לא מפותח, פירות יבשים חלקם דביקים והם עלולים להיצמד לקנה הנשימה.

בשנים האחרונות אני נתקלת בהמון הורים צעירים שנותנים לילדים שלהם פירות יבשים וכשאני מעירה על כך, קודם כל אני נוראית כי אני מתערבת,
או “אבל היא נורא אוהבת את זה” “אמא, אני משגיחה עליו כשהוא לועס” ויש עוד כאלה רבים.
אז הורים צעירים ואהובים שלי – יש פירות יבשים שעד גיל חמש אסורים בהחלט לילדים. אגוזים, שקדים, קשיו, פיסטוקים ושאר פיצוחים,
הכלל הוא פשוט מאוד – אסור בהחלט עד גיל 5. תמרים ושזיפים אפשר לחתוך לחתיכות קטנות, להוציא את החרצן ולהשגיח על הילד בזמן שהוא אוכל.
אולי אני נשמעת קצת כמו סבתא בת 200, אולי זה לא נשמע חינני אבל אני את שלי עשיתי.
וכל מה שאני כתבתי זה לא המצאה שלי אלה הנחיות של משרד הבריאות!
למבוגרים מביננו הכנתי עם הפירות היבשים ריבת פירות יבשים מקורמלים מיוחדת לט”ו בשבט.

אהובות, בימים אלה אני מוציאה לאור את ספרי – מתוקים זה החיים -במימון המונים
ואודה לכם אם תיכנסו תקראו ותעזרו לי להוציא את הספר לאור - תמיכה בספר מתוקים זה החיים

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

הכנתי לכם סרטון איך מכינים את הריבה:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

ואחרי שהכנתם אל הריבה תוכלו להכין ריבה עם אורז ואת המתכון תמצאו כאן - אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז עם פירות יבשים

ריבת פירות יבשים מקורמלים מיוחדת לט”ו בשבט

מה צריך בשביל ריבת פירות יבשים?

2 כוסות מלאות פירות יבשים מכל הסוגים:
אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לריבועים קטנים, צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים,מה שאתם אוהבים.
רבע כוס שומשום
1 כוס סוכר
כוס מים
מקל וניל,
מקל קינמון.
כפית לימון סחוט.

כמות כוס – כוס בינלאומית.

איך מכינים ריבת פירות יבשים?
שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם סוכר, קינמון ווניל.
מפזרים סוכר מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי עד שהמים נהפכים לנוזל כהה.
הריבה טעימה מאד!

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן  ולעקוב אחרי – האינסטגרם של הסוויט

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה