הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 233

עוקבים: 152

החל ממרץ 2014

לבית ספר לשיווק דיגיטלי לאומי מגיע מתכון לאומי לרוגלך רכים עסיסיים מלאי שוקולד ומתפצחים בפה מבצק שמרים

20/10/2017

 

מתכון לאומי לרוגלך שמרים

בניתי את עצמי ואת המותג שלי “סוויט דוּלי” דרך הרשתות החברתיות.
כן, אני יודעת איך לעשות את זה, אבל כשקבלתי הודעה שנבחרתי לבית הספר לשיווק דיגיטלי של סלונה ובנק לאומי, או-הו! פה הבנתי שאני הולכת לשבור את השמיים.

הכל התחיל בקבוצה דיגיטליות בעסקים של סלונה ובנק לאומי.
בתיאור הקבוצה כתוב כי הקהילה נועדה לשמש מרחב למידה ושיתוף של כל תחומי הדיגיטל בחיינו.
כל אחת מחברות הקהילה, מזומנת לחלוק מנסיונה ומהידע המקצועי שלה ולהיעזר בחברות האחרות, בכל הקשור לעולמות התוכן הדיגיטליים ובנטוורקינג.
שם היה טופס ההרשמה למחזור הראשון לבית ספר לשיווק דיגיטלי ואחרי שקראתי את הברושור עם הידע העצום, החלטתי להירשם.
הפרס היה שגם נבחרתי.

בערב הפתיחה היו אנרגיות מטורפות.
25 נשים מכל תחומי החיים שבאו ללמוד איך מעיפים את העסק העצמאי שלהן קדימה בשיווק דיגיטלי.
כל אחת הציגה את עצמה ובזמן ההצגה הלב התרחב לראות איזה כח עצום יש לנו הנשים כשאנחנו רוצות ועושות למען עצמנו.

22499136_1462996277124604_2086937598967640264_o

תמונת מחזור ראשון – צלמת מוכשרת: גלית סבג

גם נבחרתי להיות מנטורית לשתי נשים שזה מבחינתי כבוד גדול!
פעם אחרונה שהייתי מנטורית זה היה בפרוייקט היוקרתי של סלונה “פשוט לבשל” בשיתוף דורות
וזו היתה הצלחה סוחפת! תוכלו להתרשם מהתמונות כאן .
בתמונה: היפות שלי מ”פשוט לבשל” ואני(:
צלמת סלפי מוכשרת מאד: כרמל מילנר-סער

22528080_873609169473697_1751585024393699563_n

למחזור ראשון של בית ספרה דיגיטלי לשיווק מגיע מתכון לאומי לבצק שמרים לרוגלך שוקולד.
מתכון שיסביר פעם אחת ולתמיד איך מכינים בצק שמרים מושלם לעוגה.מתכון לאומי.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

ואחרי שתכינו את הבצק להכין את הרוגלך זה משחק ילדים.
מרדדים ומכינים עיגול מהבצק שמרים,
על בצק השמרים מורחים את הנוטלה
ועם חותכן חותכים לחצי, לרבע, לשמיניות.

rogalach6

מהחוץ פנימה מתחילים לגלגל את הרוגלך

rogalach7

הכי פשוט שיש!

rogalach8

ואם באמצע הם קצת מתכווצצ’ים
או מתלכלכים או נראים לא מושלמים,
הסירו דאגה מלבכם
אחרי האפיה הכל מתחסל!

rogalach

אחרי האפייה מרטיבים עם סירופ מתוק
ויש לכם רוגלך מושלמים!

rogalach3

 

ויש לי בשבילכם סוויט טיפ:
יש לי חברה שמאד אוהבת עוגות שמרים אבל מתעצלת להכין את הבצק.
היא קונה את בצק שמרים מוכן ועליו שמה את המילויים השונים, גם אתם יכולים.
שימו בצק שמרים מוכן בלילה במקרר להפשרה
ולמחרת בבוקר מרדים ומכינים ממנו רוגלך חלומים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

מתכון לאומי לרוגלך שוקולד מבצק שמרים


מה צריך בשביל רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

לבצק:
500 ג’ קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג’ שמרים רטובים
100 ג’ חמאה מומסת לא חמה
150 מל’ חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג’ סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
ממרח שוקולד נוטלה

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

הבהרה:  את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.

בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
כך הוא נראה אחרי ההתפחה

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומהם נרדד רוגלך כמו בתמונות למעלה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול.
מורחים שכבת נוטלה על הבצק.
עם חותכן של פיצה מסמנים פסים.
חותכים את הבצק לחצי, אחרכך לרבע ובסוף לשמניות.
מהחוץ כלפי פנימה מתחילים לגלגל.
בתבנית אפיה מסדרים אותם אחד ליד השני עם רווחים ומורחים בביצה טרופה.
משאירים את התבנית כחצי שעה נוספת בחוץ שהרוגלך יתפחו מעט.
בתנור שחומם מראש ל – 180 אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהרוגלך נעשים חומים.
ברגע שיצאו מהתנור מברישים אותם בסירופ מתוק ונותנים להם להתקרר או שלא
זה השלב שהריח ממלא את הבית ואי אפשר להפסיק לאכול את הרוגלך.
תהנו אהובות!

 

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן – האינסטגרם של הסוויט

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה