הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 230

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

בזמן שהגדולים אוכלים כל מה שאני מבשלת ומלקקים את האצבעות, הקטנצ׳יק איתגר אותי, והגדולים עדיין מלקקים את האצבעות

11/09/2017

kartiv

הכל התחיל כשהקטנצ’יק בן השנה הגיע אלינו לארוחת צהריים, וכל דבר שנתנו לו לאכול העיף מהצלחת ולא רצה.
מסתבר שעכשיו הילד בזמן צמיחת השיניים ולכן הוא כמעט לא נוגע באוכל. היד שלו כל הזמן בפה והוא מחפש מה לנגוס.

“תני לו שלוק, לקרר את הפה” הצעתי
“אמא, יש בזה המון צבעי מאכל”
וככה נולד הרעיון להכין לקטנצי’ק קרטיבים של קיץ מפירות העונה.

קרטיבים מפירות, ללא סוכר, ללא צבעי מאכל, קרטיב ישר מהפרי.

הכנתי קרטיבים מכל פירות העונה עם סוחט המיצים של סאוטר, שעשה עבודה מצויינת, גם עם הפירות הקשים.

kartive1

למכשיר שני פתחים אחד למיץ והשני לפסולת של הפירות. בזמן ההפעלה הרעש לא חזק והוא קל מאד לתפעול, וגם מכיל כמויות נאות.

kartiv3

אחרי שהכנתי את המיצים, העברתי לתבנית קרטיבים, ועל כל קרטיב שמתי פתקית עם פירוט המרכיבים שבו.

kartive4

הקרטיבים יצאו להיט!
הם כל כך טעימים שכמובן גם המבוגרים לא הפסיקו לאכול אותם.

אז איך מכינים קרטיב ענבים?
הכי פשוט.

שמים את הענבים במסחטה
את המיץ מעבירים לתבניות ומקפיאים

kartivee

קרטיב ענבים מושלם!

anavim

איך מכינים קרטיב תפוחים?
מכניסים למכונה תפוח
נותנים למכונה לסחוט, את המיץ מעבירים לתבנית
אה-וואלה! הקרטיב הכי טוב בעיר!

קרטיב תפוחים

קרטיבים שזיפים אכלתם כבר?
ובכן מסתבר שקרטיב שזיפים הוא מעולה!
סוחטים את השזיפים מעבירים לתבנית ומקפיאים

 קרטיב שזיפים

לתערובת השזיפים הוספתי גם בננה וזה יצא טעים ברמות!

קרטיב שזיפים בננה

קרטיב שזיפים בננה היה הלהיט!

קרטיב אבטיח עם דובונים
מכיוון שצריך לדאוג גם לנכדים היותר גדולים
טחנתי במכונה פרוסות אבטיח
לכלי הוספתי דובונים
ומי שלא טעם קרטיב אבטיח עם דובונים
לא יודע מה הפסיד בחייו!

קרטיב אבטיח דובונים

יואו זה היה טעים! המתיקות של האבטיח עם הדובנים – קרטיב אבטיח חלום!

ואחרי שדאגנו לילדים מצאתי קרטיב הורס, פשוט הורס למבוגרים
הוא טעים ברמות אחרות ולא צריך להתאמץ להכין אותו

קרטיב קוקוס, בננה ותמרים
איך מכינים?
טוחנים במכונה 2 בננות, 6 תמרים מג’הול (שהוצאנו מהם את החרצנים)
את המיץ שהתקבל ערבבתי עם 2 כפות קרם קוקוס
ולהקפאה.
אתם תראו שאת הקרטיבים האלה אתם תכינו שוב ושוב ושוב!

קרטיב קוקוס, בננה ותמרים

ואחרי שעפתי על המכונה לגמרי, החלטתי לבדוק אותה עד הסוף.
תגידו, אתם אכלתם פעם קרטיב של סלק וגזר?
אז שתדעו לכם שאני אהבתי!

קרטיב סלק

אגב, אם אין לכם תבניות לקרטיבים, גם בתבניות של קרח בצורות שונות המיצים קפאו והיו נפלאים.
תוכלו לראות לפי הכוכבים והלבבות שהכנתי.

כוכבי אבטיח
את המיץ של האבטיח העברתי לתבנית כוכבים והקפאתי.

לבבות קוקוס ופירות:

מערבבים שלוש כפות קרם קוקוס
2 כפיות אבקת סוכר
כפית פירות קיץ קפואים
מערבבים הכל ביחד ומעבירים לתבנית לבבות.

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

שקופית17 kartiv

 

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה