הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 222

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

הפסטה הכי מהירה שתכינו עם עגבניות שרי זיתים ותבלינים, פסטה אלי-יולי טעימה אש!ויש גם סרטון הכנה

15/07/2017

פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי

לפני כל הסיפורים הכנתי לכם סרטון של דקה וחצי איך מכינים את הפסטה הנפלאה הזו, בבקשה.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

כבר סיפרתי לא פעם שאצלנו במשפחה יש את אנשי התפוחי-אדמה ויש את אנשי האורז.
מודה, אני מאנשי האורז, אורז יכול לשבור לי כל דיאטה אפשרית.
כן, יש גם בנושא הפחמימות את הפסטה ושם, וזה ממש וידוי, פסטה לא ממש מדברת אלי.
אולי בצורת רביולי או בנוסח אסייתי זה כן, ברוטבים רגילים ממש לא.
אבל! כל יום אנחנו לומדים משהו חדש וזה בדיוק מה שקרה לי עם הפסטה אליולי, פסטה עם עגבניות וזיתים.
השבוע, דנה כלתי הוזמנה למסיבת רווקות והוטל עליה להכין שני סוגי פסטה.
“אני אכין פסטה אליולי יש לך רעיון לעוד סוג?” שאלה אותי
“פסטה אלי-יולי?”
“כן ממש קל להכין אותה”
“מצויין, את תכיני את האליולי ואני אכין עם תרד”
וככה, בזמן שהפסטה התבשלה,  למדתי איך מכינים בשבע דקות רוטב אליולי.
זה כל כך קל, זה כל כך מהיר ואלוהים כמה טעים! שאתם חייבים לדעת גם!
פסטה עם עגבניות שרי וזיתים, פסטה ברוטב אליולי,
הפסטה הכי מהירה שתכינו.
טוב ברור לכם שרצתי לד”ר גוגל לבדוק אם אני כותבת את השם נכון,
ומסתבר שרוטב אליו-אוליו הוא רוטב איטלקי. אני נשארת עם השם המקוצר של דנה.
אגב, אפשר להכין גם עם זיתים שחורים, פשוט באותו רגע היו בבית רק זיתים ירוקים.

במחבת, מטגנים במעט שמן, עגבניות שרי, שום, זיתים וכל פעם מוסיפים מהתבלינים,

pasta aliyoli

כשהפסטה מוכנה פשוט מוסיפים למחבת ומערבבים הכל ביחד
קל-קל טעים טעים

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים בבקשה
הכל כאן – תוספות

פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי


מה צריך בשביל פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי?

1 חבילת פסטה
5-6 כפות שמן זית
כ-10 עגבניות שרי
3-4 שיני שום פרוסות
חצי קופסת שימורים זיתים ירוקים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית אורגנו יבש
כפית בזיליקום יבש
כפית צ’ילי גרוס – לא חייב

איך מכינים פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי?

מרתיחים סיר עם מים וכשהמים רותחים מכניסים את הפסטה פנימה שתתבשל,
בינתיים מכינים את הרוטב.
למחבת רחב יוצקים שמן, חותכים את עגבניות השרי לרבעים ושמים במחבת.
מוסיפים את פרוסות השם ומטגנים הכל ביחד.
מוסיפים את המלח, פלפל וכל יתר התבלינים ומערבבים הכל ביחד.
אם אתם לא אוהבים חריף אל תוסיפו את הצ’ילי הגרוס או אפשר בכמות פחותה
זה מוסיף המון.
מטגנים מספר דקות, נותנים לשמן לספוג את הטעמים, תיזהרו שהעגבניות לא ישרפו.
כשהפסטה מוכנה, מסננים מהמים הרותחים ומוסיפים למחבת,
ומערבבים הכל ביחד שתיים שלוש דקות, שהפסטה תתערבב עם התבלינים.
זהו! הפסטה מוכנה וטעימה אש!
תהנו אהובות ואהובים ותודה לדנה שבזכותה למדנו היום איך מכינים פסטה אלי-יולי.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

וזמנים לבקר באתר החדש שלי - SWEET DOOLY

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה