הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 228

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות עם סרטון הדגמה איך מכינים את המאפה החלומי הזה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

10/07/2017

 

filocheese4

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת!

ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.

filocheese12

הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!

את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.

filocheese1111

ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

filocheese7

מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.

filocheese6

מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מאפים מלוחים ולחמים

מוזמנים לבקר באתר החדש שלי - SWEET DOOLY

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות


הכמויות לתבנית 24

מה צריך בשביל מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?

8 עלי פילו מופשרים
1 קופסה בולגרית פיראוס 16%
1 קופסה גבינת שמנת פיראוס – על בסיס יוגורט יווני 25%
1 ביצה – לתערובת
מעט שמן למריחה על העלים

לפיזור על העלים
1 חלמון או ביצה טרופה
מעט שומשום

איך מכינים מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?

בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה לתערובת אחידה.
פותחים את עלי הפילו ומכסים אותם שלא יתייבשו וכל פעם לוקחים עלה.
מעבירים עלה בזהירות למשטח העבודה, מורחים עליו שמן.
על חצי מהעלה מורחים גבינה ומקפלים את העלה לחצי.
מקפלים את הדף כמו למניפה, מכווצצים אותו עד שנהיה פס.
מגלגלים את הדף סביב עצמו לצורת פרח.
מעבירים את הפרח לתבנית אפיה משומנת עם נייר אפיה.
מכינים באותה צורה את כל הדפים וכל פעם מלפפים כל דף סביב הפרח המרכזי.
ממלאים את התבנית בעלי פילו עם הגבינה.
מערבבים ביצה טרופה או רק חלמון ומורחים על עלי הפילו.
מפזרים מעל שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את המאפה.
אופים כעשרים דקות או עד שהמאפה משחים ומוציאים מהתנור.
קל הכנה וחלום של מאפה!

filocheese

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה