הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 230

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

קיש עם תחתית בצק פריך גבינות עלי מנגולד ועגבניות יהיה הקיש הצבעוני והטעים שלכם לקראת החג

18/05/2017

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

אני פוחדת מרופאי שיניים.
הנה, אמרתי את זה, אתם ממש קבוצת תמיכה.
פחד בלתי מוסבר, ת’כלס את כל הטיפולים אני עושה בהרדמה,
אם יכולתי הרדמה מלאה עוד יותר טוב אבל לא קורה.
כדי להתגבר על הפחד פיתחתי שיטה.
לפעמים אין מה לעשות וחייבים ללכת לטיפול.
אז אני מתרווחת על הכסא, אוטומטית רגל אחת יורדת לרצפה,
זה נותן לי תחושת בטחון, אם אצטרך לברוח שיהיה לי איך,
עוצמת עיניים ומתחילה לחשוב על דברים אחרים.
ככה נולד לו קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות.
מכיוון שאני מאד, מאד אוהבת מנגולד וזה בלשון המעטה,
רציתי להכין קיש עם עלי מנגולד.
הכנתי כבר שבלול בורקס עם עלי מנגולד וגבינותיש גם
יש אפילו פשטידה טבעונית עם עלי מנגולד
יש גם פשטידת מנגולד צמחונית
אבל לא רציתי שיהיה סתם קיש
אז החלטתי שאוסיף לו עגבניות צבעוניות.
וכך בדיוק עשיתי.
הנה החומרים מהם הכנתי את הפשטידה.
קרם פרש, גבינה לבנה, גבינה מלוחה, שני סוגי גבינה צהובה ומנגולד כמובן.

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

צילום הדוגמנית לפני שפיזרתי עליה את פתיתי המוצרלה

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש גבינות עם מנגולד גבינה  ועגבניות יצא מהתנור

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

ועוד אחת מבט על

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

מה צריך בשביל קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות?

בצק פריך מלוח מוכן – לתחתית הקיש
כ-10 עגבניות שרי אדומות
כ-10 עגבניות שרי צהובות
כ-10 עלי מנגולד
1 ביצה
100 ג’ גבינה מלוחה בולגרית
1 קרם פרש
3 כפות גבינה לבנה 5%
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה “עמק”
חצי כוס גבינה מגורדת מוצרלה

על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג’ חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

איך מכינים קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות?

לחלק את עלי המנגולד ללבנים וירוקים.
לשטוף היטב, ליבש ולקצוץ את הירוקים דק דק.
מחצית מהענפים הלבנים אפשר לקצוץ ולהוסיף לתערובת.
שמים המנגולד בקערה מוסיפים את הגבינות, הקרם פרש,ביצה  ומערבבים הכל ביחד.
מרדדים על תבנית בצק פריך ומקפידים שהדפנות יהיו מכוסות בבצק גם.
מעבירים את תערובת המנגולד עם הגבינות ומניחים על הבצק.
חוצים את העגבניות ומסדרים כמו שאתם אוהבים.
מפזרים את הגבינות הצהובות מעל.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקיש לתנור לאפיה כשלושת רבעי שעה
עד שהגבינה למעלה משנה צבעה ומשחימה מעט.
טעים – טעים!.

ואם תרצו עוד מתכונים לשבועות רק לחצו כאן - שבועות

הכלים היפים הם בחסות פוקס הום

 

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה