הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 203

עוקבים: 153

החל ממרץ 2014

תבשיל אורז עם בשר טלה ובשר טחון שהופך ארוחת חג למושלמת

19/03/2017

מנה דרוזית מלאת טעמים, יפהפייה ומעוררת תאבון (צילום: סוויט דולי)

 

מנסף הוא מאכל דרוזי, מיוחד במינו.
אורז מתובל בטעמים נהדרים, על האורז מונחות פיסות בשר טלה שבושלו עד שהפכו רכות ובנוסף,
בשר טחון מטוגן ומבושל שמוסיף המון טעמים, עם צנוברים קלויים.
מנסף הוא יפהפה במראהו ומושלם בטעמיו, מה שהופך אותו לתבשיל מושלם לארוחת חג.

את תבשיל המנסף מכינים בהמון אהבה ובכמה שלבים.
ראשית, צורבים את בשר הטלה בסיר, מה שנקרא “לסגור” את הבשר.
מכינים את הבשר הטחון וקולים את הצנוברים.

מכינים את הבשר הטחון בנפרד (צילום: סוויט דולי)

את האורז מכינים בנפרד ודואגים שיהיה “אחד אחד”

דואגים שהאורז יהיה "אחד אחד" (צילום: סוויט דולי)

אפשר להגיש את המנסף בתבנית מרכזית עם הבשר הטחון

קערה מרכזית מלאת כל טוב (צילום: סוויט דולי)

או כמובן עם הבשר

הבשר הטחון מתחת לבשר הטלה, עוד צורת הגשה (צילום: סוויט דולי)

אתם תהנו מכל ביס!

מנסף – תבשיל בשר עם אורז

לעבודה.

מה צריך בשביל מנסף?

2 כוסות אורז
קילו בשר טחון
1 בצל קוביות

חצי כוס צנוברים
גזר חתוך לריבועים
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית כמון
2 טבליות שום כתוש  דורות

2 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
קילו בשר טלה עם עצמות

איך מכינים מנסף?

מתחילים עם בישול בשר הטלה.
בסיר עם תחתית עבה ושמן צורבים את בשר הטלה מכל הצדדים.
לאחר שצורבים, מוסיפים מים עד גובה 3/4, מוסיפים הגזר התבלינים, עלי דפנה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך.

בינתיים, קולים את הצנוברים על מחבת חם עד שמשחימים.
לאחר שהשחימו שמים בצד.
במחבת מטגנים בצל ומוסיפים את הבשר הטחון.
עם מזלג מפוררים כל הזמן את הבשר.
מוסיפים את פלפל מלח ושום ומערבבים כל הזמן ומפוררים עד שהבשר מוכן.

מכינים את האורז.
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
2 כפיות כורכום
מלח
3 כפות שמן זית

מטגנים את האורז מעט בשמן.
מוסיפים הנוזלים, כורכום ומלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהאורז מוכן.
אחרי שהאורז מוכן, מרימים המכסה, מכסים את האורז עם מגבת מטבח וסוגרים המכסה שוב.
המגבת סופחת את הנוזלים המיותרים והאורז יוצא “אחד אחד”.

מגישים לשולחן: בקערה רחבה שמים את האורז, בשר הטלה ומעל את הבשר הטחון.
אח-אח שאתם תהנו!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

מוזמנים לאתר שלי בו תמצאו מתכונים מכל הסוגים –  רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY 

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

בתיאבון!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

אם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור. אני שSweet הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ'פר. המתכון הכי...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר