הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 218

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

ספגטי עם בשר מתובל ברוטב עגבניות, או ספגטי בולונז כמו שכולם קוראים לו, המאכל הכי קל להכנה והכי טעים שיש!

05/03/2017

 

ככה נראית פסטה בולונז מדוגמת, כזו שכולם אוהבים (צילום: סוויט דולי)

הבן שלי, משתגע ואין לי מילה טובה יותר לתאר את זה, מ-ש-ת-ג-ע על ספגטי עם רוטב בולונז.
לדוגמא, הולכים למסעדה כל המשפחה,
כל אחד מתעלה על השני בבחירת המנה, ההוא – פסטה רוטב עגבניות ובשר.
“אני רוצה ספגטי בולונז” אומר בלי להסתכל על התפריט
“מה נסגר איתך זו מסעדת יוקרה לא חבל?”
כלום. אין עם מי לדבר. כל פעם אותו סיפור.
ארצות שונות בחו”ל, מסעדות רבות, ספגטי בולונז.

לא לשכוח: אישור לאכול רק אחרי שמצלמים תמונה (צילום: סוויט דולי)

אבל מי אנחנו כי נלין? נכין לו מה שאוהב.
תכל’ס, בואו נשים דברים על השולחן, אין אמא במדינה שלא מכינה פסטה רוטב עגבניות ובשר או ספגטי בולונז.
אבל!! לא כל האימהות מצלמות את זה.

אין אמא שלא מכינה רוטב עגבניות ובשר, החוכמה היא לצלם (צילום: סוויט דולי)

אחד מקורסי הצילום הנהדרים שלמדתי בהם היה אצל הבנות הנהדרות מ”מתכוניישן”.
באחד השיעורים צילמנו פסטה ואני צילמתי כמובן את המאכל האהוב על הבן שלי.
ככה נראה ספגטי בולונז מדוגם.

המנה האהובה על הבן שלי ומה לא עושים בשביל אהבה? (צילום: סוויט דולי)

ספגטי בולונז נקרא על שם העיר ממנה בא, בולוניה שבאיטליה.
כשמכינים ספגטי בולונז, עדיף להשתמש בפסטה שיכולה להכיל בתוכה את גרגרי הבשר הקטנים.

הטריק להכנה נכונה של הבשר הוא טיגון הבשר היטב.
מטגנים בצל וכשהוא שחום, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים כל הזמן עם המזלג.
רק אחרי שהבשר מפורר ומטוגן מוסיפים את הרטבים והתבלינים ומבשלים.

פסטה בולונז – מתכון מנצח (צילום: סוויט דולי)

חברימים יקרים, קבלו מתכון מנצח ל-ספגטי בולונז.

 

מרכיבים:

1  חבילת פסטה
חצי קילו בשר טחון
5 כפות שמן

1 בצל חתוך לקוביות
כוס עגבניות מרוסקות
קופסה קטנה רסק עגבניות
2 קוביות שום דורות כתוש

מלח פלפל – לפי הטעם
כפית אורגנו
1 ריבוע בזיליקום קפוא דורות

 אופן ההכנה:

מבשלים סיר עם מים וכשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה פנימה ומבשלים עד שהיא מוכנה. כשהפסטה מוכנה, מעבירים למסננת ובינתיים מכינים את הבשר.
בסיר מטגנים את קוביות הבצל עד שמשחימות, מוסיפים הבשר הטחון ומרסקים עם מזלג ומטגנים עד שהבשר משחים.
מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות, כל יתר התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כרבע שעה עד עשרים דקות.
לוקחים צלחת יפה, מניחים פסטה, יוצקים על הפסטה רוטב, מערבבים, תוקעים מזלג, מצלמים ואחרי זה מרשים לילד לאכול.
בתיאבון חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר