הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 220

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

עוגת שוקולד חגיגית ונוסטלגית מלאה בקצפת דובדבנים ושוקולד שעושה מתוק בפה אחרי שקוראים על המשפחה המטורללת שלי. יום המשפחה שמח(:

26/02/2017

blackforest2

 

תמיד כשחוגגים את יום המשפחה הפיד שלי מלא בתמונות מלאות חיבוקים ונישוקים.
מהזה תמונות, או-אה, חיוכים מתקתקים של קוצ’י-מוצ’י וברכות עם ים של דביקות.
נו-נו. אצלנו זה לא ככה. כן-כן מחבקים מנשקים אבל יש לנו צד מופרע לחלוטין,
ולכבוד יום המשפחה החלטתי להביא לכם צד אחר, צד של משפחה בהפרעה.
כמה שהסיפור מופרע ולא הגיוני כל אות וכל מילה בו אמת לאמיתה.
סיפור על משפחה אמיתית, המשפחה שלי.

הסיפור מתחיל בהלוויה של אבא שלי, אז אחי עוד היה בחיים.
לפני היציאה להלוויה, קרא אחי הבכור לאחותי ולי לשיחה כשמסביבנו עמדו כל יתר בני המשפחה.
שיחה שתיזכר לדיראון עולם בהיסטוריה המשפחתית ובקול שקט אך החלטי הודיעו לנו.
“תקשיבו טוב. אבא שלנו מת ואנחנו כולנו נורא עצובים. ההלוויה הזו הולכת להיות מכובדת.
יהיו המוני אנשים ואני לא רוצה צעקות. אני לא רוצה בכי היסטרי.
בבית תבכו כמה שאתן רוצות. בבית הקברות אני רוצה הלוויה קלאס! שמעתן?? לא רוצה לשמוע בכי.ברור??בRוRR??”
היתה לו ר’ מתגלגלת כזו לאחי וכשהרים את הקול היא חדרה חזק למוח.
בדרך כלל אני לא אחת ששותקת, אולם הפעם עמדתי שם בהלם מוחלט, הנהנתי בראשי ולא אמרתי מילה.
טקס ההלוויה ומיליון איש עומדים מסביב.
ומהזה הלוויה? קוברים את אבא שלך,
כל זה מתרחש סנטימטרים ספורים ממך ואת לא יודעת את נפשך מרוב צער.
אז תגידו לי אתם – לא לבכות? בטח שלבכות!
כמה שלא התאפקתי ובכיתי בשקט ובחיי שניסיתי,
השתדלתי, נשכתי שפתיים חזק, מחניקה את הקולות, מנסה לא להפר פקודה,
אבל לא ממש הצליח לי, כי מדי פעם יצאה לי איזה יבבה ארוכה אולי טיפה קולנית השם ישמור.
אחי עמד לידי. כל פעם שהרמתי טיפה את הקול עם הבכי, ככה, טיפה’לה יותר בקול רם דאג להזכיר לי את זה.
“דורית!” קרא בשמי עם ריש מתגלגלת והחלטית. “דוRRית!!”
הוא אמר דורית ואני בום לא נושמת משתתקת.

עברו שנים.
אחי הלך לישון לא קם בבוקר ולפנינו עוד טקס הלוויה.
עשר דקות לפני שיצאנו מהבית אספתי את הילדים ודיקלמתי את הנאום של אחי:
” תקשיבו. כולכם מכירים את הסיפור עם “דורררית!” בניגוד לאח שלי, אני מרשה לכם לבכות. תבכו כמה שאתם רוצים.
תבכו חופשי, אבל בלי צעקות ובלי הצגות. זו הולכת להיות הלוויה מכובדת, הלוויה קלאס! ”
אמרתי את המילים ולא מאמינה למה שאני אומרת.
מצטטת אותו מילה במילה וגם הפעם אף אחד לא מעיר כלום.
נעשה לכם את זה קצר – הלוויה.
אתם זוכרים מהזה הלוויה נכון? מקום שבוכים בו ואני בוכה.
מהזה בוכה, ממררת בבכי, מייללת כמו חיה פצועה ופתאם אני שומעת –
“דורית!” ” דוRית!!”
זו הייתה הבת של אחי. ילדה בעצמה אבל מדברת בשמו.
בשנייה, מעיין הדמעות יבש. תפסתי בלפיתה את הגב של אחותי לחשתי לה באוזן
“דורית!” ” דוRRRית!!”
גם היא עברה לדום מתוח.
הילדה סיפרה לאחר מכן, שלשנייה עבר לה חיוך על הפנים.
לשנייה, כדי שהאנשים לא יתהו למה אבא שלה מת והיא מחייכת
אבל היא ידעה שהצליח לה. מלת הקוד פעלה, אבא שלה דיבר מגרונה.
רצה הלוויה קלאס? קיבל הלוויה קלאסה!

יקרים שלי, אהובים שלי, משפחה לא בוחרים
ואם הייתי צריכה,
הייתי בוחרת שוב ושוב ושוב את המשפחה המופרעת שלי.
יום משפחה שמח!

עוגת היער השחור

לסיפור כזה מגיעה עוגה מתוקה וחגיגית. עוגת היער השחור.
עוגת היער השחור הוכנה למסיבת יום הולדת, עוגה חגיגית מלאה בקצפת דובדבנים ושוקולד.
אחרי שמכינים את עוגת היער השחור,
חוצים אותה וממלאים באמצע בקצפת דובדבנים ושוקולד
למעלה מקשטים עם עוד קצת קצפת ודובדבנים ושוב שוקולד.
עוגה נוסטלגית נפלאה וחגיגית.
תהנו!

עוגת היער השחור

לעבודה

סוויט טיפ:
הטריק בגובה העוגה הוא בהקצפת החלבונים שיחזיקו את העוגה. איך עושים את זה?
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית כחמש דקות.
אחרי חמש דקות להעביר למהירות גבוהה ולתת למיקסר לעבוד לפחות חמש דקות נוספות.
רק בשלב הזה להוסיף את הסוכר וכל פעם כף לא הכל בבת אחת.
את תערובת החלמונים לקפל בעדינות, להוסיף הקמח והקקאו ולהמשיך בתנועות קיפול בלי פחד.
העוגה נאפתה בתבנית מס’ 24.
כל הכמויות – כוס חד פעמית חמה.

מה צריך בשביל עוגת היער השחור?

6 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
חצי כוס קקאו מנופה
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר
1 צנצנת דובדבנים משומרים
פירורי שוקולד מקופלת

להרטבת העוגה:
1 כוס מהנוזלים של הדובדבנים המשומרים
1 כפית רום או קוניאק

איך מכינים עוגת היער השחור?

מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מתחילים במהירות בינונית כחמש דקות ולאחר מכן לעבור למהירות גבוהה. להוסיף את הסוכר לאט ב-3-4 פעמים.
בקערה משנית מערבבים את החלמונים עם השמן והחלב.
מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ובתנועות קיפול מערבבים החלבונים פנימה.
הם לא חייבים להיטמע לגמרי.
מוסיפים הקמח, מנפים את הקקאו שלא יהיו גושים
ובתנועות עטיפה מקפלים הקמח והקקאו פנימה עד שהעיסה חלקה.
יוצקים לתבנית מס’ 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כחמישים דקות עד שעה.
בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים מהתנור.
מקררים העוגה.

מסננים את הדובדבנים מהנוזלים.
כוס נוזלים מערבבים עם רום או קוניאק.
מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר לקצף לבן ואוורירי.

לאחר שהעוגה התקררה חוצים העוגה לשתי שכבות.
שכבה ראשונה מניחים על צלחת הגשה.
מרטיבים את העוגה.
לוקחים כל פעם כפית מהנוזל ומעבירים מסביב לעוגה עד שכולה ספוגה בנוזל.
על העוגה הרטובה מורחים שכבת קצפת ראשונה ועליה מפזרים דובדבנים ושוקולד.

מניחים את השכבה השניה של העוגה על השכבה עם הדובדבנים ושוקולד
מרטיבים שוב עם  נוזל הדובדבנים ושוב מורחים בקצפת.
אני פיזרתי את הדובדבנים מסביב והשוקולד באמצע,
אתם יכולים לבחור את הדרך היפה שלכם לקישוט העוגה.
היא עסיסית, טעימה נפלאה ואני בטוחה שתהנו.

סופ”ש מתוק חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוגת היער השחור

 

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה