הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 228

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

אני מודיעה לכם מראש שזו טעות להכין את המנה הזאת, הנה 3 סיבות: הם טעימים שזה אסון ולעשות אותם זה קלי קלות ודרך מעולה לפרק עצבים

14/02/2017

אי אפשר לעמוד בפניהם, אז שבו וקחו מזלג (צילום: סוויט דולי)

 

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

הכנתי לכם סרטון איך מכינים את תפוחי האדמה המעוכים אפויים בתנור והוא נמצא כאן:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

הפעם הראשונה

 חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.

אין לי אומץ להחליף את התמונה שכל כך מזוהה עם המתכון (צילום מסך)

עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון, אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו.
הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה, אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.

 ומה הפעם?

 נושא השיעור השלישי של “פשוט לבשל” הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל. החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן.
הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום.
לשטוף ולבשל. לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה. איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו. אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.

 אלוהים כמה זה טעים! (צילום: סוויט דולי)

סליחה מראש שהתמכרתם
אהובות ואוהבים שלי, מזמן! ואני אומרת מזמן! לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור! אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור עם בצל מטוגן – לא חוקי כמה שזה טעים (צילום: סוויט דולי)

הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
תזכרו אני הזהרתי, אחריותכם המלאה (:

מה צריך בשביל תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

5-6 תפוחי אדמה
4 קוביות בצל מטוגן דורות
רבע כוס שמן זית
2 עלי רוזמרין
מלח ופלפל שחור

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

ראשית יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים.
להוציא את תפוחי האדמה מהמים וליבש אותם.
בצלוחית מערבבים שמן זית ואת קוביות הבצל המטוגן של דורות לעיסה אחידה.
משמנים נייר אפיה ומניחים על תבנית אפיה.
מניחים תפוח אדמה אחד על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותו.
ככה עושים לכל תפוחי האדמה.
לוקחים כל אחד בנפרד, שמים על נייר האפיה ומועכים.
מורחים את העיסה של הבצל המטוגן והשמן על תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית עלי רוזמרין.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים את החום ל – 180 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים.

 הטעות הראשונה תהיה לטעום אותם כשיצאו מהתנור.
כי אז תצטרכו להכין תבנית נוספת. בוודאות.
תהנו!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה