הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 218

עוקבים: 151

החל ממרץ 2014

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה/טבעוני מבצק פילו. שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

10/02/2017

baklava1

סרט הכנה איך מכינים בקלוואה פרווה מבצק פילו תמצאו פה:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

לאמו של אבי קראו נונה פקימה.
נונה פקימה היתה אופה כל יום שישי בורקס ודברי מתיקה.
בקלוואה בלחגים, טופשטיל לכיפור, בורקס ממולאים עם אגוזים לראש השנה, מטעמים חלומיים.

נונה פקימה גרה ברחוב כיאט בעיר התחתית בחיפה, שבשנים שלפני קום המדינה, היה איזור מעורב עם יהודים וערבים.
אבי, שהיה בהגנה, פעל במסווה של מדריך גדנע אך בעצם העביר כלי נשק בעיר ולימד בני נוער את השימוש בהם.
יום אחד, נפוצה השמועה שה”כלניות” החיילים האנגלים באים לבדוק למי יש סליק מאגר של כלי נשק.
אבי, שהיו לו כדורים ואקדחים, רוקן את כלי הנשק מהכדורים,
רץ לאמו ושאל אותה איפה הוא יכול להחביא את הנשק
סבתי שבדיוק סיימה לאפות את אפיית הבורקס וסגרה את התנור אמרה לו
לשים את הכדורים בתבנית האפייה והיא תחביא אותם בתנור,
כי אף אחד לא יעלה בדעתו לבדוק בתנור אפייה וכך היה.
התבנית הוכנסה לתנור עם עשרות הכדורים, האנגלים בדקו את הבית,
לא מצאו כלום והלכו לדרכם.

עבר שבוע יום שישי הגיע וסבתי הדליקה את התנור בשביל להכניס את הפיג’ונס, חמין בשפת העם.
מי זכר שיש כדורים בתנור?
פתאם, החלו פיצוצים להרעיד את התנור, כדורים התחילו לשרוק החוצה והתנור חורר מכדורים.
קמה מהומה גדולה בעיר התחתית מרעש פצוצי הכדורים.
אבי נס על נפשו פן יתפסו אותו האנגלים וזהו סיפור אמיתי לחלוטין.

הצד הטוב ביותר בסיפור, שהאויב חשב שליהודים יש  מאגר עצום של כלי נשק וכדורים והם באים נגדם ובאים להתקיפם.

תסכימו איתי שלסיפור כזה מגיע בקלוואה הכי טעימה שיש.
בקלוואה מבצק פילו שמכינים מאגוזים, סוכר וקינמון.

בקלוואה פרווה מעלי פילו

בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדים

בקלוואה פרווה מעלי פילו

גלגלתי את העלה ובסוף לקערה

22

סרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות!

baklava8

ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים לט”ו בשבט תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לט”ו בשבט

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

לעבודה

מה צריך בשביל בקלוואה פרווה?

1 חבילת עלי פילו
500 ג’ אגוזים טחונים
רבע כוס סוכר חום
כפית קינמון
צלוחית עם שמן

לסירופ:
3/4 כוס סוכר
כוס מים
כף לימון סחוט
מקל וניל חתוך

איך מכינים בקלוואה פרווה?

ראשית, מכינים תערובת מהאגוזים הסוכר והקינמון ושמים בקערה בצד.
משמנים תבנית פילו ומכסים את התבנית עם שניים עד שלושה עלי פילו.
עכשיו מתחילה מלאכת הגלגול.
כל עלה פילו נשמן עם מברשת ונפזר תערובת של אגוזים קצוצים סוכר וקינמון.
לאחר מכן נגלגל את הדף.
ראשית, נקפל את הצדדים ונגלגל לגליל ארוך.
ככה נכין כחמישה עד שישה גלילים.
נעביר אותם לתבנית עם הפילו אחד אחרי השני.
נכסה בעלה פילו מעל, נפזר תערובת אגוזים ונכסה בשלושה עלים נוספים ונשמן.
עם סכין נחרוץ קוים בעלי הפילו.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות נאפה את הפילו כחמישים דקות עד שהעלים יזהיבו.
בינתיים נכין את סירופ הסוכר.
בסיר קטן נבשל את הסוכר עם המים, הלימון ומקל הוניל.
לאחר שהסירופ רתח, נבשל על אש קטנה כעשר דקות ונשים בצד.
כשהפילו מוכן, מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ מעל.

אלוהים איזה חלום הבקלוואה הזה(:

חג שמח אהובות ואהובים שלי!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר