הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

זהו מתכון שמתחיל בסיפור אהבה ובגורל.

222222222222222

אחרי שלושה חודשים בניו-זילנד, בטיול שאחרי הצבא, הגיעה עם חברתה לסידני אוסטרליה. זו היתה שעת ערב כשהם מצאו קפה-אינטרנט. היא הניחה את התרמיל על הכסא שלידה, נחה קמעה והחלה בוחנת את המקום. מאחורי הבר עמד בחור גבוה עם עיניים כחולות.

אחרי שלא הצליחה להוריד ממנו את העיניים הודיעה לחברתה: הוא יהיה שלי. ואכן, כעבור שלושה ימים, הוא היה שלה. חודשיים אחרי שחזרה לארץ, אחרי אין-סוף טלפונים ומיילים, נחת הבחור בארץ  ומאז הם ביחד. בתי בכורתי והחתן השבדי שלי.

ד’ בשלן בחסד עליון וארוחות הערב שהוא מכין  תענוג צרוף.  מגשי “האנטרה” שלו, נהדרים.

11111222

הסלמון ברוטב פסטו אדום,  להיט קבוע בארוחות שלנו והגיע הזמן שתכירו את המתכון. יופי של תוספת לשולחן החג.

7565

מתכון לסלמון שבדי

1 דג סלמון

5 כפות שמן זית

1 רסק עגבניות קטן

3 כפות עגבניות מרוסקות

2 שיני שום כתושות

רבע כפית מלח – לפי הטעם

קורט פלפל שחור

קורט סוכר

50 ג’ גבינה פרמזן

מניחים את הדג בתבנית אפיה ומורחים אותו בשמן זית.

מערבבים את רסק העגבניות עם העגבניות המרוסקות, שום, מלח, פלפל, סוכר וכף אחת בלבד של גבינת הפרמזן. מערבבים לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומשפרים טעמים לפי מה שאתם אוהבים.

מורחים את הדג ברוטב .

מכניסים לתנור ב-180 מעלות לעשר דקות.

אחרי עשר דקות, מוציאים את הדג, מפזרים את שארית הפרמזן על הדג ומכניסים לתנור לעוד כחצי שעה.

בתיאבון!

6666666

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והמתכון אצלכם במייל. שיהיה חג שמח!

111111111111111111

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה