הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

במפגש הפתיחה של “פשוט לבשל” נפגשתי לראשונה עם 15 בני הנבחרת שלי ומגיע להם להתחיל עם מתכון מתוק, הדרך הכי טובה מבחינתי להביע אהבה

31/01/2017

פבלובה מלכת הקינוחים

ערב טוב קיסריה

לא תכננתי להתחיל ככה את נאום הפתיחה שלי בפני משתתפי קורס הבישול של “דורות וסלונה” ב”דן גורמה”.
לפעמים אני אפילו מפתיעה את עצמי. לא תכננתי לא חשבתי לא התאמנתי על זה.
להפך, דווקא כשהתאמנתי בבית כתבתי בשורת הפתיחה “ערב טוב בנות”.

אבל המעמד היה כל כך מרגש – אני עומדת על הבמה מול הקהל. הם מסתכלים עלי אני מסתכלת עליהם.
וכמו כל התחלה טובה, כל מה שהרגשתי היה התרגשות עצומה. היה אטרף באוויר, תחושה מחשמלת, הרגשתי – קיסריה.
אז – ערב טוב קיסריה!

תוכלו לראות את נאום הפתיחה שלי פה

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

נתחיל, מתחילים, התחלנו

אני לא יכולה להתחיל להסביר כמה התרגשתי לפני הערב הזה. ועדיין.
זה התחיל בערב מושקע עד הפרט האחרון של “סלונה” ו”דורות”.
את הכיבוד הכנו בעצמנו שלוש המנטוריות כדי שהקהל שלנו יכיר את הידיים שהולכות ללמד אותו.

את הכיבוד הכנו בעצמנו שלושת המנטוריות כדי שהקהל שלנו יכיר את הידיים שהולכות ללמד אותו

(צילום: סוויט דולי)

לאט לאט, המקום הולך ומתמלא. כולם מגיעים עם חיוך, מתחילים לדבר, לאכול.
ככה זה עם אוכל, הוא מחבר אנשים ולכן הוא נפלא להתחלות, ובעצם תמיד.
ערב חגיגי שכולו השקעה מצריך כמובן צילומים בנוסח השטיח האדום עם השלט של דורות.
אם המעמד מחייב אז זורמים.

צילומים בנוסח השטיח האדום עם השלט של דורות (צילום: אור הגר)

צילומים בנוסח השטיח האדום עם השלט של דורות (צילום: אור הגר)

הכל פועל כמו שעון, אבל אני כבר מחכה שיודיעו על החלוקה לקבוצות, אני מתרגשת וסקרנית כאחד.
ורגע השיא מגיע, לפחות מבחינתי, כשקבלתי את הסינר האפור.
אני דולי, המנטורית של הקבוצה האפורה.

רגע השיא (צילום: אור הגר)

רגע השיא (צילום: אור הגר)

רגע, עורכים היכרות

עכשיו אני מנטורית, קבוצה אפורה, 15 בשלנים ובשלניות.
אנחנו מתכנסים לקבוצות, המפגש הראשון שלנו כקבוצה, אנחנו בעצם כבר מתחילים.
בתוך כל ההתרגשות והראשוניות הזאת, אנחנו חייבים רקע להיות פרודוקטיביים וזה לא שיש לנו ברירה – צריך לבחור שם. פעם ראשונה של שיתוף פעולה.
הקבוצה שלי מדהימה, כולם מעלים רעיונות. אבל מאחר והצבע שלנו אפור, זה מרגיש לכולנו די מתבקש לקורא לעצמנו “15 גוונים של דולי”, תודו שצדקנו.
עוד קצת ואנחנו נפרדים לשבוע וזה מרגיש כאילו רק התחלנו, בעצם זה בדיוק מה שזה היה.

סלפי 15 גוונים של דולי

סלפי 15 גוונים של דולי (צילום: סוויט דולי)

15 גוונים של דולי וכולם כל כך יפים

מצוידים בסינר אפור, סט סכינים, צידנית מלאה במוצרי “דורות”, המון ידע חדש וטונות התרגשות, אנחנו נפרדים.
אני עוד לא מספיקה לחזור הביתה וכבר הנבחרת שלי מתחילה לעלות פוסטים בפייסבוק.
כמו בכל התחלה מבטיחה, כולם מלאים באדרנלין שרוצה לצאת והוא יוצא מלווה בהמון התרגשות.
לילה של לידות של בלוגים חדשים ולידות מחודשות של בלוגרים ותיקים.

הקבוצה שלי מדהימה וכבר “מביאה בראש” – פייסבוק, בלוגים, אינסטגרם – מכל הכיוונים הם ממשיכים להעלות חומרים.

 מעיין

מעיין מהקבוצה שלי השוויץ באינסטוש עם תמונה הורסת!

כל בלוג שנפתח ממלא אותי בגאווה, איילת אף הגיעה למקום הראשון במצעד האוכל של סלונה!

  כן זו הולכת להיות הרפתקאה מטורפת!

כבוד לאיילת!

אין לי ספק שההתרגשות של הפעם הראשונה לא תפסיק. כן, זו עומדת להיות הרפתקה מטורפת!

מלכת הקינוחים – פבלובה

להרפתקאות כאלה צריך הרבה אנרגיה, אז קבלו את המלכה – הפבלובה.
פבלובה בעיני היא מלכת הקינוחים. כל אחת ואחד בקבוצה שלי הולכים לככב עם כתר והפבלובה תמתיק להם את היום.

בהצלחה לקבוצה הנפלאה שלי:
איילת, אנה, אתי, גלי, ג’ו, דורית, דקלה, כרמל, ליאור, מעיין, סיגלית, עידית, עמית, רוני ורונית.

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

מלכת הקינוחים - פבלובה

 

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

 

לעבודה.

מה צריך בשביל להכין פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער?

לתחתיות:
3 חלבונים
1 כוס סוכר

מילוי:
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר
1 קופסת פירות יער קפואים
חצי כוס סוכר

איך מכינים פבלובה פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער?

להכנת המרנגים:
בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומפעילים במהירות בינונית כשתי דקות.
להעביר למהירות מהירה ולתת לחלבונים לתפוח.
רק אחרי שהחלבונים הופכים לעיסה תפוחה להוסיף את הסוכר כפית אחרי כפית.
בתבנית אפיה מניחים נייר אפיה. אין צורך לשמן.
עם שקית זילוף יוצרים עיגולים קטנים על נייר האפיה.
בתנור שחומם מראש ל -100 מעלות מייבשים את המרנגים שלוש שעות.
אחרי שמכבים את התנור משאירים את המרנגים בתנור עוד כשעה לפחות.
שומרים בקופסה סגורה ואטומה עד יומיים עד להגשה.

את השמנת המתוקה שמים בקערת הקצפה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת קצפת אוורירית.
בסיר שמים את פירות היער עם חצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה לבשל עוד כעשר דקות-רבע שעה ולהסיר מהאש. לקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה למלא את המרנגים בקצפת אוורירית
להוסיף מעל פירות יער וזילופי רוטב.
ת ע נ ו ג ו ת!!

אתם תהנו מכל ביס.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה