הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 244

עוקבים: 153

החל ממרץ 2014

בטטה, דלעת, גזר ויש לכם מרק כתום קטיפתי ונהדר.

02/11/2016

מרק כתום קטיפתי

ההכרה נפלה עלי השבוע. מסתבר שאני בחורה של מערכות יחסים ארוכות.
נשואה לבחור שפגשתי בגיל 16. עבדתי במקום עבודה יותר מעשרים שנה וחברות נפש שמלוות אותי שנים.
מעניין שלקח לי זמן להפנים את זה, אבל השבוע נפל דבר.

אני מנויה באותה חברה סלולרית מהיום שהיה לי נייד ביד.
אני מדברת על נייד בגודל מזוודה, לא הקטנטנים או האלה שנוגעים בהם.
אלה שלסחוב אותם נחשב שיעור הרמת-משקולות במכון כושר. ככה אני, שנים באותה חברה.

האמת, זה התחיל כבר בחודשיים האחרונים שאני שומעת את הטפטופים של כל אלה שמשלמים ארבעים-חמישים ₪
ואני עדיין הפריירית שמשלמת הכי הרבה.
התקשרתי אליהם. אמרתי למה כולם משלמים ארבעים ואני מאה?
אמרו, צודקת! תשלמי שבעים.
מה שבעים – מה כמה?
הצליחו לעבוד עלי עוד פעם והתרציתי.

השבוע במקרה עברתי ליד חנות שירות של החברה. הייתי בקניון חלפתי וקלטתי את חלון הראווה של החברה.
עצרתי. הסתכלתי על החלון, חזרתי.
נכנסתי פנימה, לקחתי מספר, עמדתי בתור, הגעתי לפקיד.
מַה-מֶה-מִי-מוּ-אֶה-בֶה-ציגלמה-נאדה.
“גברת, זה המחירים שלנו לא מורידים אותם” מדקלם איש השירות.
“לך למנהל שלך ותגיד לו שאחרי עשרים שנה אם הוא לא מוריד לי את המחיר אני עוזבת.”
“את לא יכולה להשוות את הקו שלנו לקוים של..”
הפסקתי אותו “חמוד, את ההפחדות האלה אנחנו אוכלים כבר שנים, תנסה סיפור אחר.”
“אין”
“סבבה. ביי!”

לא להאמין הקלות בה אפשר להגיד ביי-ביי לחברה סלולרית.
תוך שלושה ימים עברתי לחברה אחרת.
נשבעת לכם, אפילו לא הרגשתי. הנייד ממשיך לצלצל, הסמס עובדים יופי ואני משלמת שליש מחיר.

לא יודעת מה אתכם, אני ממש, אבל ממש גאה בעצמי.

לגאווה שלי יש צבע כתום.
צבע כתום הוא צבע של למידה ובשבילכם יש לי מרק כתום קטיפתי ונהדר.

רק לפני שאתם הולכים, רציתי לספר שהגשתי את המרק עם לביבות תרד.
היה פנטסטי! הירוק והכתום ביחד היו חגיגה של צבעים וטעמים.
תלחצו  פה – על לביבות תרד ויהיה לכם גם מתכון

לביבות תרד

מרק כתום קטיפתי
לעבודה

מה צריך?

2 בטטות גדולות
3 גזרים
קוביה של דלעת (אתם יודעים אלה שקונים בסופר)
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית כורכום
ליטר-ליטר וחצי מים

איך מכינים?

בסיר עם המים שמים את כל הירקות ומבשלים עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.
מורידים מהאש ועם מוט בלנדר טוחנים לקבלת מרקם סמיך. טעים-טעים וקל להכנה.
אצלנו השבוע המרק כיכב ולידו הוגשו קציצות תרד.
הירוק והכתום נראו נהדר ביחד.
שבוע טוב חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש/בלוג אוכל שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

מרק דלעת גזר ובטטה

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה