הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

 

שקופית2

לפני  חג השבועות, לפני שכולנו נטבע בעוגות הגבינה, לינזר טורט זה מסוג העוגות שהולכות נהדר ליד הקפה. תמשיכו לקרא תמצאו שלושה(!) מתכונים שונים לעוגה.

Tamar Mayer גיסתה של אחותי, הגיבה על פרסום עבר שלי לעוגת לינזר בנוסח הזה:

“אז ככה. אצלנו בבית, יקה מס. 1, ארטור מאיר, היה אוכל לינדזר טורט כמה שרק היה אפשר. אמא שלנו אפתה הרבה ואחרי יום או יומיים נשארו רק פרורים. ונזכיר כאן שאבא שלנו אכל את הטורט, כמו את החומוס, במזלג.”

חמודים, אם ארטור, שיהיה בגן עדן, האיש שכל חייו נהג ללכת רק עם חליפות מחוייטות, גם בארבעים מעלות בצל, אהב את העוגה הזו, כנראה שיש בה משהו.

שלחתי את אחותי להביא מתכון מהבשלנית-אופה רבת הפעלים שושנה מאיר, שתיבדל לחיים ארוכים.(שאני נזכרת שיש לה גם עוגת גבינה הורסת!!! חייבת לבקש את המתכון) שושנה שמחה מאד ושלחה שני(!) מתכונים.

המתכון אותו נהגה להכין שארטור היה אוכל עם מזלג ומתכון נוסף  מקורי וינאי-אוסטרי שקבלה בירושה.

להלן המתכונים:

לינזר ארטור – או כדברי שושנה “לינזר טורטה”

150 ג’ חמאה

1 ביצה + 1 חלמון

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

“וקמח” אמרה “כמה שלוקח מינימום 2 כוסות. שהבצק לא ידבק לידיים”

זו בשלנית אמיתית!! אני שומעת “קמח כמה שלוקח” ישר מתאהבת. אישה שמבינה ענין(:

ללוש החומרים ולחלק הכמות לשניים.

חצי ראשון לישר על תבנית תנור.

למרוח ריבת משמש על הבצק.

לחצי השני להוסיף 2 כפות קקאו לא גדושות וללוש בשנית.

ליצור רשת אלכסונים על שכבת הריבה.

לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ-40-45 דקות.

965

לינזר מתכון וינאי-אוסטרי מקורי

200 ג’ סוכר

200 ג’ חמאה

200 ג’ שקדים טחונים

200 ג’ קמח

קליפת לימון מגורר

1 ביצה גדולה

קורט אגוז מוסקט

חצי כפית שטוחה קינמון

ריבת תות.

ללוש הכל ביחד ולהכניס למקרר למספר שעות.

לשמן תבנית בגודל 24 ולשטח2/3 מהכמות בתבנית.

למרוח על הבצק ריבת תות

עם השליש הנותר להכין רשת בצק

לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ – 40 דקות.

ואחרון חביב -

לינזר – דן גורמה
עוגת לינזר היא מסוג העוגות שקוראים להן מסה שומנית, כי צריך להקציף את המסה השומנית המון זמן. זה מה שעשינו בקורס.

חומרים
150 גרם חמאה/מחמאה
125 גרם סוכר
100 גרם ביצים (כל ביצה 50 ג’ תעשו את החשבון או בעברית פשוטה 2 ביצים)
מעט וניל
125 גרם קמח
140 גרם אגוזי לוז / או שקדים טחונים – בקורס עשינו 70 ג’ אגוזים טחונים ו-70 ג’ שקדים טחונים
2 גרם קינמון.
לערבב החומרים היבשים ביחד.

שמים החמאה והסוכר בקערת מיקסר, מפעילים המיקסר על בינוני והולכים לנוח או לשים מכונה, לקפל כביסה, לקרא בפייס, בקיצור מה שמעביר לכם את הזמן כי המקסר צריך לעבוד לפחות עשרים דקות. את הביצים טורפים בכלי נפרד וכל חמש-עשר דקות בערך מוסיפים חצי ביצה. להוסיף גם כף מהקמח/האגוזים/השקדים הטחונים מדי פעם אחרי זילוף הביצה כדי שהחמאה לא תישבר. אתם תראו שהעיסה תופחת בזמן ההקצפה. עוגה ארוכת זמן(:

אחרי כחצי שעה (ואני לא מגזימה) יש לכבות המיקסר להוסיף את שארית החומרים היבשים.
בתבנית מורחים שכבה ועם שקית זילוף מסביב “עושים חומה” או מסגרת שגבוהה מהבסיס.
מורחים בריבה או מלית אוכמניות ומעל מזליפים פסים דקים מאד כי הם תופחים באפיה.

לאפות בחום של 180 מעלות כ – 30-40 דקות עד שהבצק מעל הריבה נעשה חום.

בפסח ניתן לשנות את הקמח ל -חצי כמות קמח מצה וחצי כמות קמח תפוחי אדמה.

ועכשיו חברימים כשיש בידכם את כל המתוק הזה אתם תבחרו מה לעשות.

שתהיה שבת ריבה!!!!!

נ.ב.

הסירו דאגה מלבכם, המתכון של עוגת-גבינה-שושנה בדרך. שבת נהדרת!!

 

שקופית3

 

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והמתכון אצלכם במייל. יום נהדר!!!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה