הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

בננות, חמוציות, סירופ מייפל ואתם מסודרים עם עוגה מעולה

11/02/2015

 

שקופית9

לאמא שלי יש יומולדת בט”ו בשבט. אין תאריך מדוייק כי בזמנים של פעם, היא נולדה בט”ו בשבט, אחותה בפסח, אחות נוספת בפורים ואחת “מסכנה” נפל לה יום כיפור.

לפני יומיים שפוכה על הספה, בחיי גמורה, אחותי שולחת ווטאפ
“תכיני ליומולדת של אמא שתי עוגות”
“לא!”
“מה קרה?”
“כלום”
היתה דממה ואני לא רואה שכתוב “….מקלידה ”  בטוח נבהלה,
אבל ראבק זה שאני סוויט אומר שאני צריכה כל פעם להכין מתוקים??!
הטלפון צלצל ובלי להגיד שלום ומה שלומך פתחה מבערים “אני מכינה את זה ואת זה ואת זה” מנגנת לי על המצפון
“יופי. תכיני מה שאת רוצה. אני לא מכינה הפעם כלום. אין לי כח”
“אז מה יהיה עם המתוקים?”
“אני אקנה. לא טוב?”
“מעולה. ביי!”
זה מה שאני אוהבת באחותי, יודעת מתי אין סיכוי לנצח בקרב, משחררת.

חגגנו אתמול יומולדת בליעיןהרעטפוטפוחמסהחמסה היה יופי.
אני קניתי שתי עוגות נ ה ד ר ו ת! כן-כן. תתפלאו, גם לי זה קורה אני לא מושלמת.
תגידו עלובתנפש, סבבה. תגידו לפחותאלתספריעלזה אממ למה-מה-קרה? חחח אין לי פחד אני, אומרת הכל.

אבל היום בבוקר איך שפתחתי את העיניים ידעתי מה אני הולכת לעשות.
זכרתי את הבננות ואת החמוציות במגרה והחלטתי שזו תהיה העוגה. בננות וחמוציות עוגה של חמש דקות. עם סירופ מייפל כמובן.

אז שתדעו, את העוגה תיקתקתי בחמש דקות. חמש! לא יותר.
סיפור, האצבעות רצו על המקלדת כמו מכונית בכביש החוף (בלי פקקים),
צילמתי שעה! שעה!! עד שמצאתי את התמונה הנכונה. ועכשיו שלא תגידו שאין לכם עוגה חדשה שמתאימה גם לט”ו בשבט.
בננות וחמוציות עוגה של חמש דקות. עם סירופ מייפל.

תרגום: ג’ין ג’ין – הפעלת מעבד המזון

שקופית1

זורקים למעבד מזון שלוש בננות ג’ין ג’ין והבננות מרוסקות

שקופית2

מוסיפים סוכר ביצים ושמן עוד פעם ג’ין ג’ין

שקופית3

ככה זה נראה אחרי ארבעה סיבובים של המעבד מזון

שקופית4

שמים קמח ועוד שני סיבובים מוסיפים מים חמים עוד סיבוב

שקופית5

ובסוף את החמוציות

11

חלק אפיתי בתבנית מאפינס של לבבות. יצא יופי!

שקופית7

לעבודה.

סוויט טיפ:
אפשר במעבד מזון. אם אין לכם, קערה ומטרפה/מזלג זה עובד מצויין!

מה צריך? 

3 בננות
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
חצי כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס מים רותחים
כוס חמוציות
כוס סירופ מייפל לשפוך על העוגה

איך מכינים?

מחממים תנור ל – 180 מעלות.
זורקים למעבד מזון הבננות ומפעילים לשני סיבובים.
מוסיפים ביצים, קמח, סוכר, שמן ומפעילים לעוד שני סיבובים.
מוסיפים קמח שני סיבובים.
מוסיפים מים רותחים ועוד סיבוב. מוסיפים החמוציות ועוד סיבוב. הבלילה מוכנה.
יוצקים לתבנית אינגליישקייק ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כשלושים עד ארבעים דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך עליה הסירופ.
אני אפיתי חלק בתבנית של מאפינס והמאפינס הקטנים יצאו נפלאים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

שקופית8

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה