הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

עוגה עסיסית, רכה ונימוחה בטעמים של וניל ושוקולד. נהדרת!

14/01/2015

שקופית3

בימים אלה התחלתי ללמוד אצל צמד האלופות בנות מתכוניישן צילום מזון. מסתבר שזה לא פשוט.

לשיעור ראשון הכנתי עוגת זברה והייתי צריכה לצלם אותה בזוית מסויימת. מלמעלה.  קוראים לזה צילום טופ.
מכניסה אתכם להכנות לצילום.

55

התמונה לכאורה יצאה נהדרת אבל זו לא אני.

שקופית2

באתי אליכם, ביקשתי עזרה ואתם כהרגלכם בקודש ישר רצו לכם האצבעות על המקלדת. אז חברימים – תודה.
תודה לכם על ההערות הבונות, על הניואנסים הקטנים שעזרו לי להבין מה אני אוהבת בעצם לראות בתמונה. מקבלת כל ביקורת בברכה. תודה רבה מאד!

ועכשיו כל שנותר לי הוא לתת לכם את המתכון לעוגת זברה בחושה. הרי לשם זה התכנסנו לא? (:

עוגת זברה בחושה היא היא תערובת של תערובת לבנה ותערובת שוקולדית.
מחלקים את הכמות לשניים. חצי אחד תערובת לבנה ולחצי השני מוסיפים קקאו. בתבנית יוצקים פעם כף מהתערובת הלבנה ופעם מהשוקולדית וככה בסוף מתקבלת עוגת זברה בחושה.
היא עסיסית, רכה, נהדרת וכרגיל מכינים בצ’יק צ’ק.

שקופית1

מרכיבים:

3 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 ביצים
1 כוס חלב
3/4 כוס מים רותחים
3 כפות קקאו
2 כפות שוקולית

גאנש שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה.

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
מעבירים מחצית מהתערובת לכלי נוסף ומוסיפים לו את הקקאו והשוקולית.
משמנים תבנית מרובעת ויוצקים כף מהבלילה הלבנה לתבנית. על הבלילה הלבנה יוצקים כף מהבלילה השוקולדית. ככה לאט לאט, פעם לבן פעם שחור עד שהתבנית מלאה בבלילות.
לאפות בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. להוציא מהתנור, לקרר.
בינתיים מכינים את הגאנש. להמיס במיקרו שמנת מתוקה עם השוקולד כדקה. לערבב היטב. לאחר שהעוגה התקררה לצקת על העוגה.

בתיאבון חברימים!

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה