הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממרץ 2014

סמוסות – כיסוני בצק הממולאים בירקות, עוף או בשר.

28/12/2014

 

הסדרה “בוליווד” שמשודרת בערוץ yes comedy מתארת את מסעם המרגש והמשעשע של 7 מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה על מגרש המשחקים הגדול בעולם – מגרש שבו החוקים הם שונים, המנהגים קצת אחרים אבל הכוכבים הם אותם כוכבים.
איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה, מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון), יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד. הם בילו ועבדו חודש ימים בעיר הסרטים השוקקת, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.

 

1

יוצרירון ליכטנשטיין / מפיק ראשייואב חיון / עורך ראשיאבי יפה / קריאייטיבאליאב גולדפריד

בגלל שיש לי YES  ראיתי את הפרקים הראשונים ונהניתי מאד.
באחד הפרקים איציק כהן מכין ארוחת ערב לבנות המצחיקות וההורסות מעיין ובת-אל ששומרות כשרות.
איציק עומד וטורח במיוחד להכין להן ארוחה’ כי הוא לא יכול להשלים עם המחשבה שהבנות לא אכלו אוכל של בית מהיום שהגיעו.
יום שישי בערב בעת הגשת האוכל לשולחן, הבנות מסרבות לאכול כי הכלים במטבח לא כשרים. הפרק מרגש.
איציק שטרח והכין וכל כך רוצה שהבנות יאכלו והן שלא רוצות מצד אחד להעליב את איציק אבל מצד שני מבחינה מוסרית לא מסוגלות לאכול ומעיין פורצת בבכי. “אבא שלי אמר לי ביום שישי אסור לבכות” והדמעות שלה לא מפסיקות לזלוג.
הסדרה מצחיקה ומרגשת כאחת ולכן כשקבלתי הזמנה להשתתף באירוע נוצץ עם המשתתפים שמחתי מאד.

o_1995hef1n1luu1jh416pk1ese1pbk8j

החתיכים ההורסים ואני(:

האירוע התקיים במסעדת טנדורי בהרצליה באדיבות רינה פושקרנה, שפית רשת מסעדות טנדורי.

1

הערב נפתח בסדנא להכנת סמוסות

11

המצחיקות, ההורסות, “חיים שלי” ואני

 

IMG_0553

קבלנו גם הדגמה חיה איך מכינים סמוסות מרינה.

 

אחרי ארוחת ערב נהדרת לימדה אותנו הכוריאוגרפית קים גורדון את ריקוד הנושא של הסדרה.

o_1995hef1pc5v12p5k7td915ktbu

אוי זה היה מצחיק

o_1995hef1pbvlkt31sp1199i8tbo

 צילום: רפי דלויה

האירוע היה נפלא וכבונוס יש לי בשבילכם את המתכון  של רינה פושקרנה לסמוסות.

 לעבודה.

סמוסה במילוי ירקות - באדיבות השפית רינה פושקרנה, רשת מסעדות טנדורי

המרכיבים:

לבצק:

200 גרם קמח לבן

2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)

1 כפית מלח

1/2 כפית מרגרינה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן

1/2 כפית זרעי קימל (כרוויה, נאחווה)

8 כפיות מים קרים

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

למלית:

1 כף שמן

1/2 כפית זרעי כמון

1 בצל בינוני קצוץ דק

1/2 כפית ג’ינג’ר טרי, קצוץ דק

2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס”מ

1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת

1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים

1 כף צימוקים שחורים

1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב חריף יכול להוסיף יותר)

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק

2 כוסות שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1.הבצק: מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.

2.המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג’ינג’ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.

3.מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ’ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.

4.הכנת הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.

5.משטחים את הכדורים לעיגולים דקים וחוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות – כפי שמודגם בסרטון.

6.מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.

הערות:

•ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים – אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.

•אפשר לגוון את צבע הבצק ע”י הוספת כורכום או פפריקה.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה